Tylko sandisk, skusilem sie na Pqi 4 GB ze wzgledu na dobre opinie i niska cene i od razu zonk, karta walnieta gdzies tak po 3/4 pojemnosci 40d pokazuje jakies dziwne komunikaty ze nie moze wyswietlic pliku i cos tam jeszcze (a to wesele bylo) troche sie wsytraszylem, szybka wymiana na inna i jest ok, w domu zrzucilem foty i tescik HD Tune, po ok 3/4 pojemnosci sporo uszkodzonych sektorow, sprzedawca co prawda wymienil mi ja na nowa ale ja juz dziekuje pozostaje przy Sandisku, dla mnie nie wazne czy karta szybsza czy wolniejsza, czy zrobie w seri 11 czy 14 fotek wazne zeby karta byla pewna i nie zawodna a Sandisk mnie jeszce nie zawiodl, po tej przygodzie na pewno juz sie nie skusze na jakies tansze badziewia, wiem ze pewnie mialem pecha bo milion innych dziala bezproblemowo ale ja juz dziekuje tym bardziej ze ceny teraz smieszne 60zl(PQI) czy 120zl(sandik 4gb) to w sumie mala roznica, tym bardziej jesli wykorzystuje sie sprzet zarobkowo, ja sie polakomilem na tansza i jak to sie mowi chytry 2 razy traci bo teraz musze kupic nastepna(sandisk)