Strona 7 z 25 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    To wypada pogratulować zakupu oryginału. Moje wszystkie były blistrowane W CAŁOŚCI.
    Dziękuję. Karta jest w 100% oryginalna, co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości. Możliwe iż SanDisk zmienił nieco sposób pakowania kart serii Extreme lub poprostu pamięc mnie zawodzi i moja także była zapakowana w blister wraz ze wszystkimi dodatkami :-).
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Extreme III i Ultra II też miałem w kartonowym opakowaniu. Ale dwie inne Ultra II w blistrze. Wszystkie smigają jak trza i są oryginalne (na 100%). Myślę, że to od serii zależy lub od tego na jaki rynek przygotowane ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Tylko sandisk, skusilem sie na Pqi 4 GB ze wzgledu na dobre opinie i niska cene i od razu zonk, karta walnieta gdzies tak po 3/4 pojemnosci 40d pokazuje jakies dziwne komunikaty ze nie moze wyswietlic pliku i cos tam jeszcze (a to wesele bylo) troche sie wsytraszylem, szybka wymiana na inna i jest ok, w domu zrzucilem foty i tescik HD Tune, po ok 3/4 pojemnosci sporo uszkodzonych sektorow, sprzedawca co prawda wymienil mi ja na nowa ale ja juz dziekuje pozostaje przy Sandisku, dla mnie nie wazne czy karta szybsza czy wolniejsza, czy zrobie w seri 11 czy 14 fotek wazne zeby karta byla pewna i nie zawodna a Sandisk mnie jeszce nie zawiodl, po tej przygodzie na pewno juz sie nie skusze na jakies tansze badziewia, wiem ze pewnie mialem pecha bo milion innych dziala bezproblemowo ale ja juz dziekuje tym bardziej ze ceny teraz smieszne 60zl(PQI) czy 120zl(sandik 4gb) to w sumie mala roznica, tym bardziej jesli wykorzystuje sie sprzet zarobkowo, ja sie polakomilem na tansza i jak to sie mowi chytry 2 razy traci bo teraz musze kupic nastepna(sandisk)
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Extreme III i Ultra II też miałem w kartonowym opakowaniu. Ale dwie inne Ultra II w blistrze. Wszystkie smigają jak trza i są oryginalne (na 100%). Myślę, że to od serii zależy lub od tego na jaki rynek przygotowane ?
    To ja już nie rozumiem. Kupowałem Sandiski za czasów kiedy na "topie" była wersja 1GB, później 4GB, ostatnio 12GB i zawsze wszystko było w blistrze. Możliwe że to mnie pamięć myli ale... dziwne. Może jest tu jakiś sprzedawca? Jest jeszcze inna opcja. "Chińczyki" scwanili się i zaczęli blistrować ;-)

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    "Chińczyki" scwanili się i zaczęli blistrować ;-)
    I dobrze :-). W takim przypadku nie ma możliwości podmiany karty bez naruszania oryginalnego opakowania. Zawsze jest to jakieś zabezpieczenie. Z drugiej strony taki sposób pakowania wyklucza możliwość ewentualnego sprawdzenia karty przed zakupem, co także nie jest bez znaczenia.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna Awatar Hatik
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Następny kupujący pewnie się ucieszy jak kupi taką "sprawdzaną" kartę. Bez sformatowania i wyczyszczenia karty na zewnętrznym czytniku, przejmie licznik z aparatu testującego...
    350D | 17-40 L | 18-55 | 50 1.8 II | Tamron 55-200 | Helios M42 | BG-E3 | 580 EX II | A80 | hama Defender 200

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hatik Zobacz posta
    Następny kupujący pewnie się ucieszy jak kupi taką "sprawdzaną" kartę. Bez sformatowania i wyczyszczenia karty na zewnętrznym czytniku, przejmie licznik z aparatu testującego...
    Jeżeli oczywiście sprzedający zgodzi się na taki "test". Jeżeli chodzi o formatowanie karty to wystarczyło by po takim "teście" sformatować kartę w aparacie i odłożyć do pudełka.
    EOS + Speedlite

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli oczywiście sprzedający zgodzi się na taki "test". Jeżeli chodzi o formatowanie karty to wystarczyło by po takim "teście" sformatować kartę w aparacie i odłożyć do pudełka.
    w aparacie to niekoniecznie. na kompie - tak
    www albo tez flickr

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w aparacie to niekoniecznie. na kompie - tak
    Tylko nie zawsze mamy taką możliwość w sklepie, chyba że idziemy testować kartę z założeniem iż po testach doprowadzimy ją do stanu "pierwotnego" i jesteśmy zaopatrzeni w notebooka z czytnikiem kart i odpowiednim oprogramowaniem. Zawsze pozostaje pomoc sprzedawcy choć raczej nie sądzę aby "bawił" się w formatowanie karty którą wykorzystaliśmy w testach.

Jednym słowem najlepiej zapłacić, sprawdzić dokładnie kartę przy sprzedawcy i po stwierdzenie ewentualnych problemów technicznych lub niezgodności parametrów urządzenia ze specyfikacją producenta reklamować/zwrócić wadliwą kartę.
    EOS + Speedlite

Domyślnie Karty CF - prośba o pomoc...

Witam
    mam mały dylemat...
    nie chce stracić za dużo kasy na kartach pamięci...
    znalazłem takie w jednym sklepie...
    i oto ich porównanie...

możecie mi powiedzieć, którą warto kupić do Canona 40D...
    i czy jest odczuwalna różnica w Pretec x80 i x133 ??

Ostatnio edytowane przez vasco5 ; 20-05-2008 o 22:24
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Strona 7 z 25 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów