Strona 19 z 25 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja mam 50D, i co z tego? mam sandisk ultra II 1GB. kartę używałem w 350D, 40D, 50D. jak tak dalej pujdzie to do 5D też włożę. co racja to racja, średnio zaawansowani nie zadają takich pytań, a już napewno znajdą odpowiedź na google i każdym forum
    canon

Coś już napisał

Domyślnie

jak najszybsza najlepiej obsługą UDMA np sandisc ducati, 50d obsługuje najszybsze karty dostepne na rynku (szczególnie wazne przy zapełnieniu bufora przy zdjeciach seryjnych

Dopiero zaczyna Awatar czarekk

Domyślnie

irekaro
    A znalazłeś na tym forum odpowiedz na to pytanie ?
    Dziekuję wszystkim za pomoc

Czarek

Domyślnie

O co ci chodzi ? Chciałem poznac opinie osób które mają 50D.Ty nie masz więc średnio mnie ona interesuje. I proszę bez osobistych wycieczek
    czarekk
    Nie chodzi mi o to żeby Cię w pewien sposób dyskredytować, ale żeby Cię zmotywować do tego, aby samemu znaleźć odpowiedź na to pytanie, które od średnio-zaawansowanych użytkowników wymaga po prostu zastanowienia.

Bywalec

Domyślnie

Jak masz czytnik UDMA i szybką kartę UDMA to szybko zczytuje do komputera w samym aparacie nie widzę różnicy bo tu decyduje pojemność bufora - zresztą chyba tylko sony A900 widzi 38 ms dla C 50D wystarczy jak pisze trolluch Compact Flash Kingston 16GB x133 Elite Pro
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Kup CF 8GB. I będzie ok. Chyba, ze jak będziesz robił w rawach to kup sobie większą. np. 16gb

Domyślnie

Nie mam wprawdzie 50D, ale miałem niedawno porównanie w ciemnej hali (wysokie ISO), dla RAW-a i zdjęć wykonywanych jedno po drugim, ale nawet nie seryjnie. Kingston Elite Pro 133 X "zapychał się" po mniej więcej 17 zdjęciach (RAW ok 10 MB). SanDisk Extreme III działał płynnie.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeniorWrangler Zobacz posta
    Nie mam wprawdzie 50D, ale miałem niedawno porównanie w ciemnej hali (wysokie ISO), dla RAW-a i zdjęć wykonywanych jedno po drugim, ale nawet nie seryjnie. Kingston Elite Pro 133 X "zapychał się" po mniej więcej 17 zdjęciach (RAW ok 10 MB). SanDisk Extreme III działał płynnie.

Pozdrawiam
    Nie Kingston się zapychał tylko aparat i sprawdź czy przypadkiem 17 RAWów to nie jest rozmiar bufora aparatu o którym piszesz....
    Jeżeli jest, to się lepiej przyjrzyj co aparat robi, bo Extreme III po 17 RAWach też się zapycha, tylko szybciej aparat bufor opróżnia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

KZ. Masz rację, ciągła seria ~17 zdjęć "zapcha" bufor aparatu.
    Ale "używalność" powróci dużo szybciej.
    Nie jestem nawet średnio-zaawansowany i nie zdarzyło mi się używać tak długich serii ...

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeniorWrangler Zobacz posta
    KZ. Masz rację, ciągła seria ~17 zdjęć "zapcha" bufor aparatu.
    Ale "używalność" powróci dużo szybciej.
    Dokładnie - i wtedy dopiero ma sens szybka karta - jeżeli zapychamy bufor i potrzebujemy żeby jak najszybciej się opróżniał bo chcemy jechać dalej...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 19 z 25 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów