ja mam 50D, i co z tego? mam sandisk ultra II 1GB. kartę używałem w 350D, 40D, 50D. jak tak dalej pujdzie to do 5D też włożę. co racja to racja, średnio zaawansowani nie zadają takich pytań, a już napewno znajdą odpowiedź na google i każdym forum
ja mam 50D, i co z tego? mam sandisk ultra II 1GB. kartę używałem w 350D, 40D, 50D. jak tak dalej pujdzie to do 5D też włożę. co racja to racja, średnio zaawansowani nie zadają takich pytań, a już napewno znajdą odpowiedź na google i każdym forum
canon
jak najszybsza najlepiej obsługą UDMA np sandisc ducati, 50d obsługuje najszybsze karty dostepne na rynku (szczególnie wazne przy zapełnieniu bufora przy zdjeciach seryjnych
irekaro
A znalazłeś na tym forum odpowiedz na to pytanie ?
Dziekuję wszystkim za pomoc
Czarek
czarekkO co ci chodzi ? Chciałem poznac opinie osób które mają 50D.Ty nie masz więc średnio mnie ona interesuje. I proszę bez osobistych wycieczek
Nie chodzi mi o to żeby Cię w pewien sposób dyskredytować, ale żeby Cię zmotywować do tego, aby samemu znaleźć odpowiedź na to pytanie, które od średnio-zaawansowanych użytkowników wymaga po prostu zastanowienia.
Jak masz czytnik UDMA i szybką kartę UDMA to szybko zczytuje do komputera w samym aparacie nie widzę różnicy bo tu decyduje pojemność bufora - zresztą chyba tylko sony A900 widzi 38 ms dla C 50D wystarczy jak pisze trolluch Compact Flash Kingston 16GB x133 Elite Pro
pozdrawiam
Kup CF 8GB. I będzie ok. Chyba, ze jak będziesz robił w rawach to kup sobie większą. np. 16gb
Nie mam wprawdzie 50D, ale miałem niedawno porównanie w ciemnej hali (wysokie ISO), dla RAW-a i zdjęć wykonywanych jedno po drugim, ale nawet nie seryjnie. Kingston Elite Pro 133 X "zapychał się" po mniej więcej 17 zdjęciach (RAW ok 10 MB). SanDisk Extreme III działał płynnie.
Pozdrawiam
Nie Kingston się zapychał tylko aparat i sprawdź czy przypadkiem 17 RAWów to nie jest rozmiar bufora aparatu o którym piszesz....
Jeżeli jest, to się lepiej przyjrzyj co aparat robi, bo Extreme III po 17 RAWach też się zapycha, tylko szybciej aparat bufor opróżnia...
KZ. Masz rację, ciągła seria ~17 zdjęć "zapcha" bufor aparatu.
Ale "używalność" powróci dużo szybciej.
Nie jestem nawet średnio-zaawansowanyi nie zdarzyło mi się używać tak długich serii ...
Pozdrawiam