Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja na własne oczy widziałem problemy z PQI: foto, foto, foto, podgląd a tam aparat wywala błąd o uszkodzonym pliku. Z tego powodu nawet nie myślę o PQI. Kiedyś używałem Kingstone, później (do teraz) Sandisk Extreme. Karty mnie nie zawiodły (odpukać :-) ). Kupuje się sprzęt foto za jakieś tam WIĘKSZE pieniążki i żałować 50-100zł więcej na kartę której używamy przez lata? E... Mi mina fotografa który stracił wtedy zdjęcia wystarczyła żeby nie ufać PQI.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

vasco5, w moim 40D mam tego pretec'a z drugiej kolumny. Ostatnio dokupiłem szybszą kartę x133, ale poza ekstremalnymi seriami w RAW nie widzę różnicy. Przy seriach powyżej 10-15 w RAW różnicę widać.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    Fotki prezentujace roznice wrzuce po weekendzie jak dopadne do kompa w biurze
    No i ... ?

http://www.allegro.pl/item368142585_...lep_w_wa_.html
    sie zastanawiam nad ta ofertą ale coś o kartonikach piszą....

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bon~zaj Zobacz posta
    No i ... ?

http://www.allegro.pl/item368142585_...lep_w_wa_.html
    sie zastanawiam nad ta ofertą ale coś o kartonikach piszą....
    Uuuupsss... Mea Culpa... Wpadam do biura po weekendzie i od razu tabula rasa... (uroki pracy w customer service...)
    Juz wpisalem reminder'a na jutro rano!

Ad. aukcja - tak, tutaj kupowalem sam. Zadnych zastrzezen nie mam co do zakupionego towaru (nie tylko kart), obslugi, opakowania czy terminu realizacji. (heh, z racji wykonywanego zawodu wymagajacy ze mnie klient ale ten sprzedawca stanal na wysokosci zadania )
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

OK. Obiecałem, to sie wywiazuje...

Fotki strzelone bodaj jakims ericson'em, swiatlo kicha, bo to w biurze :/ obrobka w picasa (bo nic innego nie moge w biurze zainstalowac :/)... Zatem jakosc slaba, ale ogolnie widac co jest co...

1. Pudelka - po lewej podrobka, po prawej oryginal. Roznica to czcionka oraz kolor logo Extreme - zoltawe zloto na podrobce

2. Blistry - po lewej oryginalna karta: blister zgrzany; po prawej podrobka. Logo - czcionki rozne.

3. Blistry - rewers. Etui oryginalnej karty ma logo biale i jest nieco lepszej jakosci. Podrobka - logo czerwone, etui nie bylo w blistrze, lecz luzem w kartoniku.

4. Karty - podrobka ma nieco bardziej zolty (ciemniejszy) odcien zlota. Metalowa oslona jest bardziej wcieta niz w oryginalnych kartach. Inny rodzaj wykonczenia metalowej oslony (drobna faktura szlifowanej powierzchni). Czcionki w logo rozne.

5. Plyty CD z softem - podrobka to nagrywana plytka CD, brak klucza do programu.

6. Karty i etui - zdecydowanie rozne czcionki w logo. Jakosc wykonania karty jak i etui nieco wyzsza niz w podrobce (trudno oszacowac, jesli nie ma sie obu kart w rece obok siebie). Numer seryjny do softu na kopercie plytki CD (rozmylem celowo), w podrobce - brak.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Max78 ; 28-05-2008 o 14:48 Powód: Proba aktualizacji linkow, aby wyswietlalo fotki w poscie.
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A czy Ty czasem nie porównywałeś dwóch innych serii tych kart Max?
    Chodzi mi czy przypadkiem ta podróbka to nie starsza seria 20mb/s.
    20stka chyba ma podobny design.
    Obie sprzedawane jako 30stki?
    Ciekawe jak rozróżnić 20stke od 20stki :grin:

Pozdr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thisgay Zobacz posta
    tylko ja chciałbym kupić PQI x120 bo taniocha ;-) i chcę, żeby ktoś jeszcze potwierdził, że toto się nadaje
    na razie już wiem, że jakbym brał Sandiska to wezmę Extreme III ale może jednak PQI ?

dla przykładu w kartach SD nic nigdy sobie nie robiłem z zabobonów, że Sandisk tylko używam Transcend za pół ceny i hula lepiej niż wyśmienicie
    używam PQI-8GB od lutego - robię około 700 zdjęć co sobotę - wszystko działa bezproblemowo - polecam
    EOS 40D,T-17-50/2,8, EOS-350D, EX580 kit i kupa analogowego sprzętu

Uzależniony

Domyślnie

Też używam PQI 8GB z 40D. Jak na razie żadnych problemów. Szkoda przepłacać.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Też używam PQI 8GB z 40D. Jak na razie żadnych problemów. Szkoda przepłacać.
    Jeżeli porównać karty CF SanDisk Extreme III 8 GB oraz PQi 8 GB to różnica w cenie nie zależy tylko i wyłącznie od producenta ale także od szybkości karty. Średni transfer SanDisk-a Extreme III 8 GB oscyluje na poziomie ~ 30 MB, natomiast dla PQi 8 GB jest to wartość ~ 20 MB, tak więc nie płacimy tylko "za firmę" lecz także za lepsze parametry nośnika.
    EOS + Speedlite

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli porównać karty CF SanDisk Extreme III 8 GB oraz PQi 8 GB to różnica w cenie nie zależy tylko i wyłącznie od producenta ale także od szybkości karty. Średni transfer SanDisk-a Extreme III 8 GB oscyluje na poziomie ~ 30 MB, natomiast dla PQi 8 GB jest to wartość ~ 20 MB, tak więc nie płacimy tylko "za firmę" lecz także za lepsze parametry nośnika.
    nie no... nie dajmy sie oglupic marketingowemu belkotowi. gdzie z tego napisu 30MB/s wynika, ze ta karta tyle faktycznie wyciagnie?
    tu jest najnowszy pan Marek:
    http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9256
    ktory na najbardziej wypasnych kartach robi 20MB/s. a seria xxD zbliza sie do raptem 12MB/s.
    www albo tez flickr

Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów