Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Z stoperem w reku predkosc zrzucenia 16 rawow z bufora w 40d na pqi trwa o 2 sec dluzej od sandiska III. Czyli roznica niezauwazalna. Na 1d mk3 moze wygladalo by to inaczej.

I to nie tak ze bronie zakupu, sandiskow mam w sumie 30gb, pqi kupilem jako ciekawostke ale roznicy nie widze

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    [...]kupowalbym Sandiska i to nie kombinujac z zakupami w firmie-srubka Allegro, tylko szukajac osobiscie sklepu, w ktorym mozna odpakowac i sprawdzic, ze karta ma wydajnsoc jak nalezy.
    Booosz.. czytając to forum można dostac fobii zakupowej. Wszystko trzeba testowac 20x podczas zakupu, wybierac, przebierac, a i tak po powrocie do domu może byc kiszka

Podrabiane karty, bf, ff, af, koniec świata

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

kupowalbym Sandiska i to nie kombinujac z zakupami w firmie-srubka Allegro, tylko szukajac osobiscie sklepu, w ktorym mozna odpakowac i sprawdzic, ze karta ma wydajnsoc jak nalezy.

ocen ile sa warte te zdjecia, ktore mozesz stracic wskutek nizszej predkosci zapisu. jesli to ma byc czesta sytuacja, to moze warto dolozyc do Sandisk?

sam mam 3 karty PQI, w tym jedna 40x. dla mnie spokojnie wystarcza, ale ja rzadko osiagam wiecej niz 1 klatke na minute
    Hehehe, nie ma sklepu w Polsce i na świecie, który rozpakuje kartę dla klienta żeby mógł sobie pocpykać i ewentualnie powiedzieć że jest słaba jak dla jego potrzeb.
    Pamiętajcie! Trzeba kupować najdroższe i najszybsze karty i to najlepiej po dwie, trzeba kupić najdroższy aparat i koniecznie za miesiąc drugi, obowiązkowo musisz mieć 4 obiektywy, 4 akumualatory oczywiście tylko oryginalne, a jak jedziesz na zdjęcia to koniecznie dwoma samochodami.

Ludzie nie dajcie się zwariować, sami komplikujemy sobie życie, po co ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Booosz.. czytając to forum można dostac fobii zakupowej. Wszystko trzeba testowac 20x podczas zakupu, wybierac, przebierac, a i tak po powrocie do domu może byc kiszka

Podrabiane karty, bf, ff, af, koniec świata
    widzisz, to nie do konca tak jest. z Sandiskiem po prostu jest ten problem, ze na rynku jest w czorta podrobek i lepiej jest w sklepie obejrzec karte porownujac ze wzorcem (sa w sieci gotowe informacje jak odroznic oryginaly od podrobek) a najlepiej tez przepstrykac.

jakbym mial wydac 300zl za karte pamieci, ktora PQI sprzedaje za 100zl to zdecydowanie bylbym zainteresowany sprawdzeniem, ze jest to przynajmniej to za co place, a nie jakies chinskie g*o o wydajnosc niegodnej ceny

ot i tyle chcialem powiedziec

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Hehehe, nie ma sklepu w Polsce i na świecie, który rozpakuje kartę dla klienta żeby mógł sobie pocpykać i ewentualnie powiedzieć że jest słaba jak dla jego potrzeb.
    Pamiętajcie! Trzeba kupować najdroższe i najszybsze karty i to najlepiej po dwie, trzeba kupić najdroższy aparat i koniecznie za miesiąc drugi, obowiązkowo musisz mieć 4 obiektywy, 4 akumualatory oczywiście tylko oryginalne, a jak jedziesz na zdjęcia to koniecznie dwoma samochodami.

Ludzie nie dajcie się zwariować, sami komplikujemy sobie życie, po co ?
    widzisz.... uwagi takie jak napisalem wyzej. placac 3x wiecej za karte chcialbym sprawdzic, ze to jest to za co zaplacilem.

i mam tu na mysli zakup karty (zaplacenie) i sprawdzenie przy sprzedawcy z opcja reklamacji towaru jako nie spelniajacego wymogow specyfikacji. co mozna udowodnic chocby na podstawie informacji na stronie www Sandiska, bo jesli mnie pamiec nie myli nawet tam mozna znalezc informacje jak wygladaja podrobki. z punktu widzenia praw konsumenta jest to w pelni prawidlowe

ja sie osobiscie nie daje zwariowac i mam tanie PQI i mi kompletnie dynda jaka to ma przepustowosc. natomiast polecajac komus zakup Sandiska i wiedzac jak nagminnie jest podrabiany na pewno wspominam o sprawdzeniu co sie kupuje/kupilo. wiekszosc ludzi nie stac na wyrzucanie w bloto 200zl
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-05-2008 o 21:30
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

lepiej jest w sklepie obejrzec karte porownujac ze wzorcem (sa w sieci gotowe informacje jak odroznic oryginaly od podrobek) a najlepiej tez przepstrykac.
    Tylko cały problem polega na tym iż w żadnym sklepie sprzedawca nie odpakuje oryginalnie zapakowanej karty tylko po to aby klient mógł ją wypróbować, ponieważ nikt potem nie kupi rozpakowanego egzemplarza. Każdy będzie chciał oryginalnie zapakowany, pomimo iż ten rozpakowany także jest nowy. Tyczy się to kart pakowanych w blister. Jeżeli dobrze pamiętam to SanDisk sprzedaje karty serii Extreme w papierowych opakowaniach które nie mają żadnych naklejek/stickerów zabezpieczających. W takim przypadku można kartę wyjąć, sprawdzić a następnie włożyć ponownie nie naruszając oryginalnego opakowania. Wszystko zależy od dobrych chęci sprzedawcy.
    EOS + Speedlite

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Tylko cały problem polega na tym iż w żadnym sklepie sprzedawca nie odpakuje oryginalnie zapakowanej karty tylko po to aby klient mógł ją wypróbować, ponieważ nikt potem nie kupi rozpakowanego egzemplarza. Każdy będzie chciał oryginalnie zapakowany, pomimo iż ten rozpakowany także jest nowy. Tyczy się to kart pakowanych w blister. Jeżeli dobrze pamiętam to SanDisk sprzedaje karty serii Extreme w papierowych opakowaniach które nie mają żadnych naklejek/stickerów zabezpieczających. W takim przypadku można kartę wyjąć, sprawdzić a następnie włożyć ponownie nie naruszając oryginalnego opakowania. Wszystko zależy od dobrych chęci sprzedawcy.
    ale ja nigdzie nie napisalem o tym, ze sprzedawca ma odpakowac ani ze to ma sie odbyc przed zaplaceniem.

natomiast klient ma wszelkie prawo przy sprzedawcy otworzyc pudelko i sprawdzic, ze towar odpowiada specyfikacji. jak rowniez go oddac jesli tych wymogow nie spelnia.
    www albo tez flickr

Miasto
    SK

Domyślnie

natomiast klient ma wszelkie prawo przy sprzedawcy otworzyc pudelko i sprawdzic, ze towar odpowiada specyfikacji. jak rowniez go oddac jesli tych wymogow nie spelnia.
    Oczywiście masz całkowitą rację, po zapłacie.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

SanDisk jest w blistrze !!!

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    SanDisk jest w blistrze !!!
    Jeżeli tak to chyba tylko sama karta bowiem płyta, etui i instrukcje są włożone luzem do papierowego opakowania które można otworzyć. To pamiętam napewno.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli tak to chyba tylko sama karta bowiem płyta, etui i instrukcje są włożone luzem do papierowego opakowania które można otworzyć. To pamiętam napewno.
    To wypada pogratulować zakupu oryginału. Moje wszystkie były blistrowane W CAŁOŚCI.

Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów