Strona 4 z 25 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

dzięki...
    niestety już zamówiłem. po czym można rozpoznać chińskie?
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Dopiero zaczyna

Domyślnie Extreme III / IV czy PQI do 40d

tak poczytałem już odpowiednie wątki jakby co ale odpowiedzi w nich specjalnie nie znalazłem

a w związku ze znanymi cenami Sandiska pytanie: do amatorskiego użytku 40d wystarczy mi Extreme III, kupować IV czy też w zupełności wystarczy (i działać będzie poprawnie bez zwiech !) PQI, acha chodzi mi o 4GB

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

mam dwie PQi jedna ma rok a druga to swiezynka i dzialaja bosko.
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja z kolei mam od roku sandiska ulraII 4GB i extremeIV 4GB, a od dwóch lat pomarańczowego kingstona 1GB. Nie miałem z nimi nigdy żadnych problemów. Istotna różnica: cena odzwierciedla szybkość zrzutu z karty. Jak masz czas, bierz tańszą, jak więcej kasy bierz szybszą.
    Osobiście planuję zakup następnych czwórek po 8GB
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mellan problem polega na tym, że wszystkie te 3-y karty oferują zupełnie wystarczające prędkości zrzutu, a to, że Sandisk IV ma ją jakąś nieziemską to inna sprawa ale trzeba mieć odpowiedniej klasy sprzęt czytnikowy a przede wszystkim takie potrzeby, mnie pozostałe 2-a zrzuty wystarczają zupełnie

zdaje się, że podstawowa różnica jest w ZAPISIE (w body oczywiście) i o to głównie się pytam i głównie o to czy PQI podpasi (według wszystkich testów minimalnie krótsza seria, czas zrzutu na kartę czasem nawet lepszy !) względnie III wystarczy, IV rozumiem bardziej jest pod dużego marka np. ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Moje Extreme III chodzą bardzo fajnie z 40D. Teraz są jeszcze wersje +50% szybsze więc chyba IV bym odpuścił.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thisgay Zobacz posta
    Mellan problem polega na tym, że wszystkie te 3-y karty oferują zupełnie wystarczające prędkości zrzutu, a to, że Sandisk IV ma ją jakąś nieziemską to inna sprawa ale trzeba mieć odpowiedniej klasy sprzęt czytnikowy a przede wszystkim takie potrzeby, mnie pozostałe 2-a zrzuty wystarczają zupełnie
    Nie trzeba mieć żadnego sprzętu rodem z NASA Wystarczy zwykły czytnik Hamy za 30zł, które bardzo polecam. U mnie zrzut z EXII 4GB to ok 17-20Mb/s. EXIV 8GB leci 30MB/s - różnicę w czytniku widać ogromną, w aparacie nie będzie widać żadnej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no dobra ale Wy znowu o tym zrzucie z karty to jest mało interesujące 20Mbit/s jest dla mnie zupełnie wystarczające (nawet jeśli Hamowate czytniki obsługują też wyższe prędkości)

patrzymy z punktu zapisu na kartę w body !!!!

ps.1. dzięki KMV10. Wygląda na to, że Extreme III w wersji 30Mb/s jest ok

ps.2. Dzięki Werkowi wiemy też, że PQI także podejdą. Ale pliz info od jeszcze jakichś dwóch użytkowników tak aby próba "losowa" miała choć trzy składniki

Uzależniony

Domyślnie

Ale czego Ty oczekujesz? Przecież dostałeś konkretne odpowiedzi odnośnie pożytku z ultra szybkich kart w tym body - nie ma żadnego.
    EXIII czy PQI (oczywiście mam na myśli te szybsze) cechują się podobną wydajnością i w body nie zobaczysz między nimi żadnej różnicy.
    Bardziej chodzi tu o markę, jakość wykonania, niezawodność. Słyszałem o kilku przypadkach awarii PQI, o SanDisku chyba nie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tylko ja chciałbym kupić PQI x120 bo taniocha ;-) i chcę, żeby ktoś jeszcze potwierdził, że toto się nadaje
    na razie już wiem, że jakbym brał Sandiska to wezmę Extreme III ale może jednak PQI ?

dla przykładu w kartach SD nic nigdy sobie nie robiłem z zabobonów, że Sandisk tylko używam Transcend za pół ceny i hula lepiej niż wyśmienicie

Strona 4 z 25 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów