40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
Ja miałem to szczęście i na Sandiskach Extreme III 4Gb miałem kilka razy zwis 30D i rozsypane fotki. Tylko raz nie udało się wszystkiego poskładać i zabrakło mi jednego zdjęcia. Ale generalnie nie ma się co przejmować bo Lexary też się rozsypują, dlatego chyba mnie przekonaliście do PQI.
Kingstony też się psują. Mi siadł kompletnie 1GB pomarańczowy. Dane jedynie do odzyskania w specjalistycznym labie... A wysyłac gdzieś na Madagaskar mi się nie opylało na tą niby life time warranty... To jest tak naprawdę pic na wode(no chyba, że się kupuje te droższe wersje kingstonów bo przy tych tańszych to te cały wysyłki kosztują tyle co nowa karta ;-P )
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ja z moim Sandiskiem 4GB Extreme III nie miałem żadnego problemu, a do PQI przekonała mnie cena w stosunku do miejsca, bo jak pisałem szybkość, nie jest mi aż tak potrzebna.
Ja to mam szczęścieMam Kingstona 1GB niebieskiego 2,5 roku i bez żadnych problemów, raz chyba coś mu odwaliło i musiałem go sformatować bo nie chciał zrobić zdjęcia, jakiś error - ale po formacie działa bez problemu
![]()
Mam nadzieje, że tak samo będę zadowolony z PQIWłaśnie, może wiesz jak to jest gdy padnie PQI? Odzyskują dane?
Moje przypadki z sandiskami objawiały się rozsypaniem danych, ale udawało się je poskładać programem RescurePro, dodawanym do kart SanDisk.
Podejrzewam, że spokojnie będzie działał z PQI.
Ja mam 2GB Sandiska Ultra II i nawet ja ''szczelam'' seriami to jestem zadowolony. Mam tez Extreme III rowniez 2GB i tez ejst bardzo dobra. No ale ja jestem poczatkujacym fotografem wiec dla wyjadaczy moze to szajs :-)
5DII, 85mm 1.8, 16-35 2.8L, 50 1.4, 30D, Sigma 30mm f/1.4, 430EX.
Wciaz zielony jak trawa na wiosne, ale uwaga- szybko sie ucze
Ja mam łącznie 14 Gb w kartach - 3 sandiski extreme III 4 Gb i 2 Gb kingstona niebieską - ze wszystkimi zero problemów
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
słuchajcie, a co powiecie na sklep media pasaż?
kupował tam ktoś? zastanawiam się, czy niska cena nie oznacza tych chińskich podróbek...
http://www.mediapasaz.pl/sandisk-ult...treme-iii.html
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
różnica od allegrowych to około 3-5 złotych, koszty przesyłki wszystko pewnie wyrównają. Zapytaj sprzedawcy od jakiego dystrybytora, o ile powie Ci prawdę.
Ja ide o zakład że na 100% z Chin, tak jak wiekszość towaru w tych sklepach.