Strona 17 z 25 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 246

Wątek: Jaka karta CF do 40D / 50D ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ala jaki to ma wpływ na "jakość piku na karcie" i jak to ocenić? Bo te teoretyczne wywody są zdecydownie ponad moje siły 8).
    marudzisz. troche fajnego "miecha" do poglowkowania, ktore duzo chetniej sie czyta niz, panie wybacza, trzepanie gruchy odnosnie animacji na stronie Canona
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    marudzisz. troche fajnego "miecha" do poglowkowania, ktore duzo chetniej sie czyta niz, panie wybacza, trzepanie gruchy odnosnie animacji na stronie Canona
    Ale tam oprócz "trzepania ..... "itd też są takie teoryje, że wymiękłem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    ...
    Pokaż mi na 4GB 400RAWów+Najmniejszy JPEG? Pokaż mi na 4GB 400 SAMYCH Rawów?
    Moją 30D robiłem około 390 Rawów na karcie + najmniejszy JPG, więc jęśli Tobie wychodzi inaczej z zestawienia to proponuje nie klepać w klawisze tylko pocpykać w spust migawki. Jeśli zamiast 400 wejdzie 390 to wkładam kolejna kartę i po problemie. Nie mam czasu na myślenie ile wejdzie na kolejną kartę.
    Przy obecnych kosztach kart (preferuję nie takie jak wszyscy) każdy kto robi w RAW powinien kilka sztuk w kieszeni nosić.

A, miałem napisać...
    Kupiłem ostatnio PRETEC 4GB 233x, nie polecam.
    Zwykle jeśli już zachodzi konieczność wykonania jakiejś serii to nie są one jakieś strasznie długie, ale zawsze RAW+jpg. Generalnie na wszystkich moich kartach nie ma problemu żeby się coś przytkało. Jak zauważyłem, dla większości testujących najważniejsze parametry kart to szybkość zapisu i odczytu, oczywiście test jest przeprowadzany czysto teoretycznie w jakimś programie. Dla mnie liczy się czas zrzucenia pełnej 4GB karty na dysk. Dlatego nie polecam PRETEC 233x bo czas zapisuj jest identyczny co PQI 120x. Cenowo chyba każdy wie ile każda kosztuje, więc nie ma się co "jarać".
    Ostatnio edytowane przez donald7000 ; 12-10-2008 o 16:15

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Kiedyś korzystałem z Kingstona 1GB takiego niebieskiego. W sumie działa do dziś, prędkość zapisu nie powalała i widziałem różnice pomiędzy Sandiskiem Extreme III zakupionym później. Ale ogólnie na początku nie narzekałem na tę kartę. w 40D zdjęcia zajmowały o wiele więcej niż w 300D i 350D i może stąd na Sandisku mi się lepiej pracowało
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

133x wydaje mi się że jest to dość szybka karta

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Jest bardzo ślamazarna w porównaniu do Extreme III.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jest bardzo ślamazarna w porównaniu do Extreme III.
    Która kosztuje dwa-trzy razy tyle. Tutaj Kingstona kosztuje 39, Extreme III ponad 90.

Większy wydatek na sens gdy fotografuje się Markiem oraz na komputer zrzuca setki zdjęć. Przy zrzucaniu kilkunastu czy kilkudziesięciu zyskasz raptem kilka sekund.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

zakupiłem 2GB SanDiska extreme III ... Przy wpływie gotówki "luźnej" zakupie sobie 4 GB SanDiska Extreme III i po problemie... dobry wybór ?

Coś już napisał
    Miasto
    Brooklyn, NY

Domyślnie

Moim zdaniem bardzo dobry wybor, ja mam scandisk extreme IV 2GB i 4GB i jestem bardzo zadowolony, moze to glupie, ale mysle ze na rynku jedyne "szybkie" karty to wlasnie z serii extreme scandisk. Jakby ktos byl zainteresowany to polecam strone http://www.buydig.com/shop/searchres...=&prevCti=5100

Strona 17 z 25 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów