nie "oszczędzać", sandiski mają w miarę dobrą cenę i najlepszą jakość z dostępnych aktualnie kart. mowa o serii extreme.
nie "oszczędzać", sandiski mają w miarę dobrą cenę i najlepszą jakość z dostępnych aktualnie kart. mowa o serii extreme.
mógłbyś rozwinąć myśl o najlepszej jakości z dostępnych kart?
Mi kolega kiedyś mówił, że w Pretec'ach po kilku formatowaniach robią się luzy i mniej zdjęć się mieści, a Sandisk nie łapie luzów i nawet po trzech latach wszystko śmiga i działa jak nowe a w serii extreme to czasem nawet lepiej.
regulamin (pkt 3, 5.):
http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3
wyszukiwarkę:
http://canon-board.info/search.php?q...ta&titleonly=1
a biorąc pod uwagę sygnaturkę (40D):
http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9257
nie wiem co to "luzy" natomiast tanie karty mimo iż mają napisane "superhiper speed" nie są w stanie odpowiednio szybko zapisać danych z aparatu i zapycha się bufor a w dodatku jak napisał gwozdzt, użyj wyszukiwarki temat mielony milion razy.
Ja z swoja 40D używałem kart :
PQI 4 GB, CompactFlash Extreme III 8 GB, Kingston 2 GB
teraz pracują z 5D - wszytsko gra i złego słowa na nie powiedzieć nie mogę
chyba tylko to - że różnica w cenie miedzy jedna a druga i trzecią jest duża
pozdr
Czy ktoś używał karty A-Data Turbo 266x w swoim Canonie?
Ponoć ma niezłe transfery niestety nikt nie pisze, co z jakością. Czy to jest poziom jak na przykład PQI lub Transced które lubią czasami (nawet dość często jak czyta się to forum) psuć zdjęcia.
Cenowo jest ona porównywana z SanDiskiem Extreme III, choć ma większy transfer (40MB/s). No i wieczyta gwarancja producenta, a SanDisk daje coś koło 3 lat.
PowerShot A610 >> EOS 40D, EF-S 18-55 IS >> od zawsze pasja
Który tak naprawdę w praktyce jest mało przydatny (przynajmniej na chwilę obecną). Aparaty nie są w stanie wykorzystać w pełni tak szybkich kart a czytniki oferujące transfery na poziomie 40-45 MB/s nie należą do tanich.
Która w niektórych przypadkach jest praktycznie niemożliwa do wyegzekwowania. Po pewnym czasie bardzo ciężko stwierdzić czy dana usterka jest usterką "fabryczną" czy też jest spowodowana zwyczajnym zużyciem sprzętu.
Gwarancja dożywotnia tak naprawdę dożywotnia nie jest, lecz trwa tak długo dopóki dany produkt jest oferowany w sprzedaży. Jeżeli dany produkt (lub seria) zostanie wycofany ze sprzedaży kończy się także oferowana na niego "dożywotnia gwarancja", ponieważ w większości przypadków producent nie dysponuje już odpowiednim zapleczem niezbędnym do naprawy lub wymiany uszkodzonego produktu. Dożywotnia gwarancja jest zwyczajnym "chwytem marketingowym".
Ostatnio edytowane przez axk ; 15-09-2008 o 15:31
EOS + Speedlite
Jakość nie fotek ale plików na karcie. Na niektórych kartach czasami giną pliki. Być może jest to związane z niską jakością mechanizmów zarządzania przestrzenią pamięciową lub samą pamięcią. Bo na takiej karcie to nie tylko komórki pamięci się mieszczą ale i kontroler sterujacy w postaci komputera. Tak prosto mówiąc :-)
PowerShot A610 >> EOS 40D, EF-S 18-55 IS >> od zawsze pasja