Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Instrukcja do 350D

Domyślnie

Teraz to jestem już przekonana aby 350D kupić wraz z obiektywem :-) - niestety na wyższą cenowo półkę jeśli chodzi o obiektywy nie stać mnie. Proszę powiedzcie mi jeszcze jak moje obecne obiektywy (canon zoom EF 28-80 3.5-5.6 II, oraz canon zoom EF 75-300 4-5.6 III USM) sprawdzą się w porównaniu z 18-55?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ilona
    Proszę powiedzcie mi jeszcze jak moje obecne obiektywy (canon zoom EF 28-80 3.5-5.6 II, oraz canon zoom EF 75-300 4-5.6 III USM) sprawdzą się w porównaniu z 18-55?
    Oba beda dzialac z 350D i dadza porownywalna jakosc - w zaleznosci od przyslony i czasu naswietlania 8) .
    Tzn - wszystkie 3 przymkniete do przyslony 8 dadza dobra ostrosc z czego 18-55 moze byc najlepszy (podobno bywaja super udane egzemplarze) - bo jest najlepiej przystosowany do dSLR.
    Natomiast z 75-300 moga ci wyjsc poruszone fotki jesli nie zadbasz o odpowiedni czas naswietlania (tym bardziej ze w 350D ogniskowa mnozysz przez 1.6x) - i to bedzie wina fotografa a nie obiektywu . (Hint - do 75-300 ustaw tryb Tv, czas 1/320 albo 1/500 jesli glownie max ogniskowej uzywasz,pomiar obszarowy, iso800).

Dopiero zaczyna Awatar Woodart
    Miasto
    Chicago

Domyślnie Szukam chetnych na instrukcje do 350d

Jesli niedotarlo w calosci prosze dac znac.
    podajcie emalie jesli chcecie (woodart@o2.pl)
    Pozdrawiam

wyrozumialy
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez W(a)chu

wielkie dzieki

jestem nowiutki...rowniez sciagnalem....(ale nie mam jeszcze na kompku pakierka do rarkow...aby tocik rozpakowac)

jeszcze raz dziekuje

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

http://www.rarlab.com/rar/wrar350b2pl.exe

Chyba ze Ci innych jezykow trzeba... Wtedy tu: http://www.rarlab.com/download.htm
    ...

cardridge
    Guest

Domyślnie

Witam Panowie
    Nie znacie mnie jeszcze ,ja was też nie ale spodobała mi się wasza akcja udostępnienia instrukcji .Jesteście QLL .Jutro mam czas zobaczę co można z nią zrobić i wrzucę na swój serwerek dosdtępny dla wszystkich.Nie cierpię gdy ktoś ma monopol i jeszcze zdziera na innych kaskę.Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

no ja regularnie szukam na allegro aukcji sprzedajacych ta instrukcje i wysylam linka wszystkim licytujacym :-) I sa tacy co nawet odpisza ze slowem "dziekuje" ;-)

cardridge
    Guest

Domyślnie

Ach to dlatego niema instrukcji na stronie producenta !!
    Szukałem kontaktu do Canona żeby troszeczkę im nawtykać (drugi raz w ciągu miesiąca mam problem z ich sprzętem) i niechcący trafiłem na plik PDF w krótym kochany Canon wystawia cennik instrukcji do aparatu.Niedość że olewają Linuxa i nie robią pakietów instalacyjnych do sprzętu to jeszcze drą kasę na instrukcjach .Wstyd

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

'Amerykanski' Canon pod wzgledem instrukcji jest juz bardziej normalny niz polski (udostepnia w sieci instrukcje).
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregg
    Zdziwiłbym się gdyby ktoś udostępnił to na forum. Wolą sprzedać za dychę na Allegro...
    Sam szukam tej instrukcji. Tylko dlatego że mam zamiar kupić sprzęt. Waham sie pomiędzy 350d a d70. Do d70 mam polską instrukcję (Nikoniarze mi dali). A Canonierzy nie trzymaja się do kupy i nie są tak uczynni???
    Powiem Ci dwie rzeczy odnośnie Twojego postu. Mam kumpla, Nikoniarza ma D70 ale porównując foty 350D bije go o dobra klasę albo i dwie. Odwzorowanie kolorów w 350D jest wprost genialne. Miałem wcześniej 20D ale straciłem go gdy okradli mój samochód, miałem spory dylemat czy nie tracę kupująć tańszy aparat ale póki co jestem zadowolony. Instrukcję mam po polsku ale tylko hard copy, taką daje Canon.
    Drugi wątek to organizacja Nikoniarzy. Tutaj trzeba przyznać, że bardzo dobrze się zorganizowali i stanowią dobry team. Gdyby użytkownicy Canona stworzyli podobną organizację byłoby fajnie.
    Reasumując kupuj 350D, to zdecydowanie nowsza konstrukcja i lepsza a zyczliwych ludzi znajdziesz na tym forum, napewno pomogą.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów