Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: 55-250 IS vs 70-300 IS USM

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ergo5218 Zobacz posta
    Interesuje mnie wasze zdanie na temat ww. obiektywów. Jestem posiadaczem Canon EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS i zastanawiam się nad wymianą na 70-300. Za wymianą przemawia dłuższa ogniskowa i solidniejsza budowa, powstrzymuje mnie jednak test na www.optyczne.pl, który mówi o bardzo słabym AF.
    Czy uważacie, że warto pakować się w tą wymianę, tym bardziej, że 70-300 jest 2 razy droższy?
    nie miałem co prawdę na długo 70-300, ale testowałem/porównywałem razem z 70-200 f/4 L , i potwierdzam że AF w porównaniu do tego drugiego to porażka (i nie potrzeba tu ciemności, wystarczy drzewo w lekkim cieniu, i aż się płakać chce od jazdy AF-u,i w lewo i w prawo i w lewo), ale o dziwo różnica w jakości zdjęć nie jest aż tak porażająca jak niektórzy "wyolbrzymiają", osobiście jestem za 70-200 (różnica cenowa -prawie żadna),
    gdyby nie ten AF i kręcąca mordka - to nie jest aż takie złe szkiełko, ale to jest tylko moja opinia i nie tarmosić mnie za to please ,
    Ostatnio edytowane przez noel ; 14-03-2008 o 23:32
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Uprawnienia umieszczania postów