Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Drukarka Epson R2400

Mieszany widok

Domyślnie Drukarka Epson R2400

Witam serdecznie, szukam osób które posiadają ten model drukarki. Mam pewne problemy związane z jakością wydruków. Z góry dziękuję za pomoc. Ogólnie rzecz ujmując mam wrażenie że na wydruku pojawia się efekt zaszumienia - marmurku tak jakby zdjęcie było zrobione przy wysokim iso - a zdjęcie ma zaledwie iso 100. Nie wiem czy w czym jest problem. Wydruki porównuję z epsonem R800. Ogólnie wydaje mi się że przejścia tonalne w R800 są płynniejsze. Nie podoba mi się ta ziarnistość na wydruku i nie wiem w czym jest problem.

pozdrawiam

Janek

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Naboje oryginalne?

Domyślnie

Naboje i papier epsona. Największe zastrzeżenia mam do błękitu nieba.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może dysze są pozatykane? Puszczałeś teścik?

Domyślnie

Dysze OK, najnowsze sterowniki też wgrałem. Zastanawiam się czy może to wina papieru albo systemu operacyjnego.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jakiego papieru używasz. Czy efekt ten występował z próbkami papieru dołączanymi do drukarki. Jestem zdziwiony, wydruki z mojego R2400 są znakomite. Jak dotąd używam tylko Premium Glossy. Zaraz po zakupie zrobiłem wydruk na tanim papierze foto ale 80g i totalna porażka. Na Premium Glossy uzyskuje efekty które w/g mnie są poza możliwościami standardowego labu.

Uprawnienia umieszczania postów