Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Fotografia przedmiotow/owocow wpadajacych do wody

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    powiem tak... nie spodziewałem się że aż tyle roboty z obróbką będzie :P jak na razie obrobiłem ponad 80 fotek na czarnym tle. W przeciągu dnia, dwóch napisze artykuł na moim blogu... dziś jestem już wypompowany. Idę oglądać film, kto wie, może jak wrócę to znajdę trochę energii aby napisać to i owo na temat jeszcze dziś. Macie małą próbkę tego co zrobiłem w swoim akwarium oświetlanym dwoma flashami:

http://animoto.com/play/Tgy7v9YHExgxjh1c3HkQCg

Pozdrawiam,
    Robert
    no bardzo fajne, czy jakos zmiekczales swiatlo, czy lampy po prostu swiecily prosto w akwarium ?

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Wygląda to bardzo interesująco, czekam z wielką niecierpliwością na nieco większe i nie w formie filmiku .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

nieco większe niedługo powinny pojawić się w mojej galeri na 123rf tam jest możliwość powiększenia.

http://www.123rf.com/profile_robgr85

tu można też powiększyć, od zaraz

http://www.fotolia.com/id/6406437

Flashe nie szły prosto do akwarium, do rozproszenia zastosowałem kalkę techniczną.

o ile zachlapana szyba akwarium nie była problemem przy zdjęciach na czarnym tle, tak na białym okazała się nie do zniesienia, ratowanie w psie zajeło by mi zbyt wiele czasu. Dlatego postaram się jutro strzelić kilka fotek przy innym ustawieniu lamp i białym tle... może sobie jakąś dobrą wycieraczkę do szyby przy okazji skombinuje....
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 26-02-2008 o 22:01
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Fajne:-D A mozesz coś napisac o sposobie ustawienia lamp no i jakich lamp uzyłeś? :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Rober zdjęcia rewelacja, choć teraz mogę stwierdzić że jednak wolę na jaśniejszym tle, które było by dodatkowo podświetlane od tyłu. Wielkie dzięki za to co pokazałeś. Byłbym Ci wdzięczny jeszcze jak byś napisał mi jakich ustawień stosowałeś głównie chodzi mi o czas naświetlania no i przysłona no i jaki obiektyw.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar utente

Domyślnie

Słyszałem,że do tego typu zdjęć trzeba zwiększyć gęstość wody, lub innego płynu. Prawda to jest???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja bez żadnego zagęszczania robiłem fotki... zabieram się za pisanie tego artykułu bo się całkiem zapomniałem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    post opublikowany :>
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-03-2008 o 14:53 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez utente Zobacz posta
    Słyszałem,że do tego typu zdjęć trzeba zwiększyć gęstość wody, lub innego płynu. Prawda to jest???
    Nie to, żebym miał jakieś wielkie skłonności do %, ale wódka się świetnie do kropli itp nadaje.

Wpadających owoców jeszcze nie robiłem, wrzucałem do wody inne dziwne rzeczy, oraz cykałem same krople wpadające, pojedynczy flesz dawał całkiem nieźle radę. Polecam manualne szkła, no i pierścienie makro (no i statyw i remote of course)
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Nie to, żebym miał jakieś wielkie skłonności do %, ale wódka się świetnie do kropli itp nadaje.

Wpadających owoców jeszcze nie robiłem, wrzucałem do wody inne dziwne rzeczy, oraz cykałem same krople wpadające, pojedynczy flesz dawał całkiem nieźle radę. Polecam manualne szkła, no i pierścienie makro (no i statyw i remote of course)
    do robienia samych kropli bardzo przydaje się zmieszanie wody z gliceryną. krople stają się dużo bardziej kształtne i wytrzymałe....

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Gliceryny nie próbowałem, jutro pocykam, bo mnie zaciekawiłeś, masz może jakieś efekty tej metody na jakimś www?
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów