Wygląda to bardzo interesująco, czekam z wielką niecierpliwością na nieco większe i nie w formie filmiku.
nieco większe niedługo powinny pojawić się w mojej galeri na 123rf tam jest możliwość powiększenia.
http://www.123rf.com/profile_robgr85
tu można też powiększyć, od zaraz
http://www.fotolia.com/id/6406437
Flashe nie szły prosto do akwarium, do rozproszenia zastosowałem kalkę techniczną.
o ile zachlapana szyba akwarium nie była problemem przy zdjęciach na czarnym tle, tak na białym okazała się nie do zniesienia, ratowanie w psie zajeło by mi zbyt wiele czasu. Dlatego postaram się jutro strzelić kilka fotek przy innym ustawieniu lamp i białym tle... może sobie jakąś dobrą wycieraczkę do szyby przy okazji skombinuje....
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 26-02-2008 o 22:01
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Fajne:-D A mozesz coś napisac o sposobie ustawienia lamp no i jakich lamp uzyłeś? :-D
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Rober zdjęcia rewelacja, choć teraz mogę stwierdzić że jednak wolę na jaśniejszym tle, które było by dodatkowo podświetlane od tyłu. Wielkie dzięki za to co pokazałeś. Byłbym Ci wdzięczny jeszcze jak byś napisał mi jakich ustawień stosowałeś głównie chodzi mi o czas naświetlania no i przysłona no i jaki obiektyw.
Pozdrawiam
Słyszałem,że do tego typu zdjęć trzeba zwiększyć gęstość wody, lub innego płynu. Prawda to jest???
ja bez żadnego zagęszczania robiłem fotki... zabieram się za pisanie tego artykułu bo się całkiem zapomniałem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
post opublikowany :>
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-03-2008 o 14:53 Powód: Automerged Doublepost
Nie to, żebym miał jakieś wielkie skłonności do %, ale wódka się świetnie do kropli itp nadaje.
Wpadających owoców jeszcze nie robiłem, wrzucałem do wody inne dziwne rzeczy, oraz cykałem same krople wpadające, pojedynczy flesz dawał całkiem nieźle radę. Polecam manualne szkła, no i pierścienie makro (no i statyw i remote of course)
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
Gliceryny nie próbowałem, jutro pocykam, bo mnie zaciekawiłeś, masz może jakieś efekty tej metody na jakimś www?
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.