Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Fotografia przedmiotow/owocow wpadajacych do wody

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

jutro/(tzn dzisiaj) się za to prawdopodobnie zabiorę (muszę wyczyścić stare akwarium, a jest trochę takiego zaschniętego, kamiennego osadu na ściankach).
    Polara nie będę używać... fotki będą robione w całkowitej ciemności, dlatego nie przewiduję dodatkowych odblasków.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 21-02-2008 o 03:24
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Mam takie zapytanie, jak wygląda metoda robienia takiego zdjęcia? Chodzi mi o to czy ktoś wrzuca owoc do akwarium a Wy wykonujecie serię zdjęć i na jakich nastawach ekspozycji? Czy też wyzwalacie migawkę zdalnie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Mam takie zapytanie, jak wygląda metoda robienia takiego zdjęcia? Chodzi mi o to czy ktoś wrzuca owoc do akwarium a Wy wykonujecie serię zdjęć i na jakich nastawach ekspozycji? Czy też wyzwalacie migawkę zdalnie?
    ja planuję porobić fotki dzisiaj, jeśli dziś mi się uda zmyć osad z kamienia nie niszcząc akwarium (kupiłem taki środek w castoramie, mam nadzieję że wraz z kamieniem nie zejdzie mi silikon). Może wezmę idotenkamerę ojca i nakręcę filmik jak to u mnie wygląda. Generalnie ja strzelam w trybie 'M', (pierwszy raz będę robić fotki owoców wpadających do wody więc nie wiem czy pomysł oświetlenia wypali) planuję oświetlić akwarium z boków dwoma zewnętrznymi flashami. wyzwalam samorobnym wyzwalaczem przewodowym.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

udało mi się jako tako wyczyścić szyby z kamienia, ale zonk mnie spotkał... zapomniałem naładować akumulatorki do flashów i po jakichś 50 fotkach w jednym baterie siadły. Kontynuować będę jutro.

Pozdarwiam,
    Robert

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Robert czekam zatem na rezultaty jutro . Mam nadzieję że się pochwalisz. Widziałem jedno zdjęcie od kuchni jak to mówią i po prawej i lewej stronie akwarium były 2 lampy błyskowe i oczywiście biała kartka papieru i trzecia za akwarium podświetlająca tło.

Ciekaw jestem czasów jakie ustawiasz i wartości przysłony.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Robert czekam zatem na rezultaty jutro . Mam nadzieję że się pochwalisz. Widziałem jedno zdjęcie od kuchni jak to mówią i po prawej i lewej stronie akwarium były 2 lampy błyskowe i oczywiście biała kartka papieru i trzecia za akwarium podświetlająca tło.

Ciekaw jestem czasów jakie ustawiasz i wartości przysłony.

Pozdrawiam
    jutro, najpóźniej w niedzielę postaram się wrzucić fotki. Dzisiaj robiłem na czarnym tle... z tego co widzę to chcesz mieć na białym... robi Ci to różnicę? (za fotki przy białym tle zabiorę się pewnie w poniedziałek (studiuje zaocznie i weekend mam z tego powodu zajęty :/)

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    jutro, najpóźniej w niedzielę postaram się wrzucić fotki. Dzisiaj robiłem na czarnym tle... z tego co widzę to chcesz mieć na białym... robi Ci to różnicę? (za fotki przy białym tle zabiorę się pewnie w poniedziałek (studiuje zaocznie i weekend mam z tego powodu zajęty :/)
    Nie, nie robi mi to żadnej różnicy, jak już zacznę się tym bawić to będę też eksperymentował. Powiedz mi tylko jak możesz jakie ustawiasz czasy naświetlania czy też opiszesz przy zdjęciach?

Czekam na zdjęcia i powodzenia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

dzisiaj skończyłem strzelać rzeczy wpadające do akwarium... w nocy na moim blogu prawdopodobnie pojawią się przykładowe fotki i opis co jak i dlaczego... jedno co mogę powiedzieć to skończyłem trochę wcześniej niż planowałem, bo okazało się że mój sb25 był bardziej prądożerny od sb24 i po 4.5GB fotek zostałem bez połowy oświetlenia... :/
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 24-02-2008 o 19:03

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Robert, i jak tam, byłem na Twoim blogu ale nie znalazłem zdjęć, podzielisz się tym co zrobiłeś ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Robert, i jak tam, byłem na Twoim blogu ale nie znalazłem zdjęć, podzielisz się tym co zrobiłeś ?

powiem tak... nie spodziewałem się że aż tyle roboty z obróbką będzie :P jak na razie obrobiłem ponad 80 fotek na czarnym tle. W przeciągu dnia, dwóch napisze artykuł na moim blogu... dziś jestem już wypompowany. Idę oglądać film, kto wie, może jak wrócę to znajdę trochę energii aby napisać to i owo na temat jeszcze dziś. Macie małą próbkę tego co zrobiłem w swoim akwarium oświetlanym dwoma flashami:

http://animoto.com/play/Tgy7v9YHExgxjh1c3HkQCg

Pozdrawiam,
    Robert

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów