Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Fotografia przedmiotow/owocow wpadajacych do wody

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Talking Fotografia przedmiotow/owocow wpadajacych do wody

Prosze o rade, mam zamowienie na kilka zdjec w stylu, przyklady:

http://www.inmagine.com/fan2024615/fan2024619-photo

http://www.inmagine.com/view_image.p...88&sid=3644680

http://www.inmagine.com/fdc_single26/fdc960400-photo

http://www.inmagine.com/view_image.p...79&sid=3644680

Zastanawiam sie jakie akwarium (rozmiar, moze cos innego) kupic do robienia tego typu fotek, mam do zrobienia kilka owocow.

Przy okazji jakie macie doswiadczenia w robieniu tego typu zdjec

Z gory dziekuje za pomoc. :cool:

Uzależniony

Domyślnie

ja mam akwarium 40x30x20 i w nim probowalem, probowalem tez w szklance do koktaili (taka szeroka u góry i zwężająca się ku dołowi) i nie powiem że nie byłem zadowolony z tym że robiłem zdj sigmą 70-300 w okolicach 200 bo jednak chlapie strasznie woda:/
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja na dniach przymierzam się do mega serii podobnych fotek... będę korzystał za akwarium 80l, efs55-255is oraz dwóch flashy sb25 puszczonych bokiem. Jak już kolega napisał owoce całkiem nieźle chlapią, dlatego chyba najlepiej aby akwarium było dość wysokie, lub aby aparat był w wystarczającej odległości od akwarium.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna

Wink

dzieki za odpowiedzi

Domyślnie

...Mozna tez postawic akwarium na parapecie za oknem i robic fote z pokoju przez szybe...hehehe.Wtedy sie aparacik nie zachlapie.

Wiem ze to glupie ale jakos mi tak na jezyk przyszlo...musialem to wyrzucic z siebie
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Coś już napisał Awatar matmak
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    ...Mozna tez postawic akwarium na parapecie za oknem i robic fote z pokoju przez szybe...hehehe.Wtedy sie aparacik nie zachlapie.

Wiem ze to glupie ale jakos mi tak na jezyk przyszlo...musialem to wyrzucic z siebie
    Tylko, że owoce wtedy musiałyby wrzucać gołębie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matmak Zobacz posta
    Tylko, że owoce wtedy musiałyby wrzucać gołębie.
    albo teściową na parapet wystawić

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Jak macie jakieś już swoje zdjęcia to bardzo proszę o jakieś przykłady. Nie ukrywam że ten temat chodził za mną jakiś czas temu i jak bym zobaczył już Wasze zdjęcia no i oczywiście poprosił wówczas Was o szczegółowe opisanie jak to zrobić to chętnie podejmę się zrealizowania tego tematu.

Obecnie głowa zaprzątnięta innymi sprawami i za bardzo nie mam czasu na zagłębianie się i myślenie co i jak, ale myślę że już niebawem będzie lepiej.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tak z ciekawości pytam, jak ustawić źródła światła flash i czy stosujecie filtry polaryzacyjne w celu eliminacji odbić światła od szyby (refleksy itp.)?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

jutro/(tzn dzisiaj) się za to prawdopodobnie zabiorę (muszę wyczyścić stare akwarium, a jest trochę takiego zaschniętego, kamiennego osadu na ściankach).
    Polara nie będę używać... fotki będą robione w całkowitej ciemności, dlatego nie przewiduję dodatkowych odblasków.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 21-02-2008 o 03:24

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów