Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Istambuł ?

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kup sobie przewodnik po Stambule - najlepiej Lonely Planet - i poczytaj gdzie warto pójść. Polecam tez poprzeglądać stronki w internecie ze zdjęciami zrobionymi w Stambule, chociażby tą:
    http://www.trekearth.com/gallery/Mid...mara/Istanbul/

Pozdrawiam,

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Blindseeker, dzięki za linka - to już coś
    co do reszty to przeczytaj pls mój pierwszy post... nie założyłem tego wątku po to żeby dowiedzieć się że mam sobie kupić przewodnik (uwierz przeczytałem go) czy oglądać zdjęcia na necie (ja wiem że one tam są)
    chcę skorzystać z doświadczeń innych którzy już tam byli i mogą podzielić się swoją praktyczną wiedzą.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byłem w Stambule 3 razy, choć było to już jakiś czas temu.

Cytat Zamieszczone przez tomek1906 Zobacz posta
    -jak to jest naprawdę z bezpieczeństwem w istambule, w przewodnikach ostrzegają że niebezpiecznie, żeby uważać na złodziei, napady, w nocy ponoć hardcore..?szwędał się ktoś solo np. po dzielnicy rybackiej wieczorem ?
    Szwendaliśmy się dużo, ale nigdy w pojedynkę i generalnie bez sprzętu, nigdy nie zdarzyło się nic niepokojącego, ale słyszałem jedną nieciekawą opowieść od osoby, którą spotkaliśmy gdzieś "w świecie": konkretnie to ten ktoś właśnie był sam i wcale się specjalnie nie szwendał, ale został wystawiony przez obsługę knajpy, w której spędzał wieczór - szczegółów nie pamiętam. Nie był to Polak a Niemiec, i chyba nie jest to bez znaczenia.

-będę miał mało czasu... gdzie warto się wybrać, na co szkoda czasu?
    Z rzeczy przewodnikowych to zupełną porażką wg mnie był Topkapi za to Cysterny - na plus w stosunku do tego co się spodziewałem. Generalnie wolę pochodzić po mieście, niż "zwiedzać zabytki".

-wreszcie czy ktoś z Was brał udział w rejsie po cieśninie bosforskiej, jakie wrażenia ?
    Płynąłem - no fajnie, ale bez rewelacji.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów