Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Istambuł ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

O to dobre pytanie bo zapewne jakoś w sierpniu też będę w Istambule - jako fragment 16dniowej objazdówki z Polski przez Czechy, Węgry, Grecję, Turcję właśnie, Ukrainę i do PL z powrotem. Także mnie też by interesowało przede wszystkim jak to jest z bezpieczeństwem(szczególnie w nocy bo za dnia będziemy pewnie wszyscy w jednej grupie prawie 40osób ale z tego co wiem to można se będzie w nocy samemu połazic ;-) ) Ciekawe miejsca też mnie interesują chociaż wycieczka prowadzona przez nauczycieli szkoły plastycznej także pewnie znają się na rzeczy(geograf, historyk i historyk sztuki podajże) także o to nie mam się co martwic chyba, że coś pominą ciekawego :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Witam
    byłem w Istambule niecałe dwa lata temu i przyznam, że czułem się bardzo bezpiecznie zarówno w dzień jak i w nocy. Oczywiście tak jak w każdym innym mieście trzeba uważać, ale przyznam się, że ja spotkałem się jedynie z przychylnością od strony Turków, którzy czasami bywają bardzo natarczywi jeśli akurat handlują jakimiś pamiątkami i trzeba się nauczyć zdecydowanie odmawiać. Najmniejsze zainteresowanie sprzedawanym przedmiotem może spowodować kilkunastominutowe negocjacje cenowe ze sprzedającym, nawet jeśli już po chwili nie jesteśmy zainteresowani. Co prawda moje doświadczenia ograniczyły się do ścisłego centrum (okolice Pałacu Topkapi, Błękitny Meczet), gdzie ilość turystów jest bardzo duża i może przez to jest również bezpieczniej.
    Aha co do rejsu po Bosforze to jazda obowiązkowa. zresztą samo miasto jest niesamowite i planuje tam powrócić.
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów