Pokaż wyniki od 1 do 10 z 639

Wątek: Prawa autorskie

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

himi - chcesz zobaczyc zdjecie ktore trafilo do gabloty?
    Wiem ze ZPAF w takich sytuacjach pomaga.

romanchch - myslisz sie. Złamali prawo i tutaj autor (poszkodowany) w cudzymsłowie dyktuje im warunki. Moge isc do sadu z pozwem o publikacje bez z mojej zgody i z żadaniem 5000PLN i tak jak napisalem himi sprawę wygram w cyglach, gdyż mam oryginal zdjecia (czyli mam dowód iz jestem autorem tego zdjecia) i mam zdjecie gabloty w ktorej zostalo umieszczone

Co do trzykrotnej stawki za zdjecie (dzieło) to przeczytaj ustawe o prawach autorskich i prawach pokrewnych i jak zrozumiesz co jest napisane to zobaczysz ze to jest trzykrotna stawka ktora oni mogli zarobic korzystając z publikacji mojego zdjecia (niby nie do oszacowania), ale w mojej sprawie akurat ten Art. sie nie dotyczy.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

w sądzie sprawa bedzie sie ciagneła latami. Jakies 2 latka, moze póltora roku, jak znam nasze sądy, a znam dobrze (od strony sądu, nie petenta ) . Sprawe mozesz spokojnie wnosic, wygra ją dla Ciebie kazdy najmarniejszy adwokat , o ile masz dowód , że zdjęcie jest twoje i nie podpisałes drobnym drukiem (np przy wywoływaniu) ze zgadzasz się na publikacje itd.

pozdr.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    himi - chcesz zobaczyc zdjecie ktore trafilo do gabloty?
    Wiem ze ZPAF w takich sytuacjach pomaga.

romanchch - myslisz sie. Złamali prawo i tutaj autor (poszkodowany) w cudzymsłowie dyktuje im warunki. Moge isc do sadu z pozwem o publikacje bez z mojej zgody i z żadaniem 5000PLN i tak jak napisalem himi sprawę wygram w cyglach, gdyż mam oryginal zdjecia (czyli mam dowód iz jestem autorem tego zdjecia) i mam zdjecie gabloty w ktorej zostalo umieszczone

Co do trzykrotnej stawki za zdjecie (dzieło) to przeczytaj ustawe o prawach autorskich i prawach pokrewnych i jak zrozumiesz co jest napisane to zobaczysz ze to jest trzykrotna stawka ktora oni mogli zarobic korzystając z publikacji mojego zdjecia (niby nie do oszacowania), ale w mojej sprawie akurat ten Art. sie nie dotyczy.
    pochwal sie w koncu tym zdjeciem, bo juz wszystkim na to smaka narobiles
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar FERRER

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    pochwal sie w koncu tym zdjeciem, bo juz wszystkim na to smaka narobiles
    Zaraz się ciebie zapyta czy chcesz zobaczyc

Uprawnienia umieszczania postów