Dzieki wszystkim za informacje, z newsów powiem parę ciekawostek:
Sprawa dotyczy 2 dużych instytucji poznańskich wspólnie organizujących coroczną imprezę
Do promocji tej imprezy oczywiście stworzyli stronkę.
Instytucja nr 1, która jak sądziłem jest o tyle bliższa tematu że na jej terenie odbywała się impreza nie reagowała na maile i telefony. Jedyną reakcją z ich strony było skasowanie galerii zdjęć. Po kilku dniach odezwał się w ich imieniu jakiś mecenas- o czym wcześniej Wam pisałem, który koniecznie chciał mi wysłać pismo ale jakoś do dzisiaj tego pisma nie widać.
Instytucja nr 2 jak się okazało po kilkudniowym dobijaniu się telefonicznym jest głównym organizatorem tej imprezy. W końcu sam pan dyrektor łaskaw był rozmawiać ze mną, na wstępie poprosił o streszczenie sprawy bo "może nie wszystko wie". Jak już się dowiedział pyta: "no i co?" ręce opadają. Instytucja zajmująca się organizacją koncertów, wystaw itp a jej dyrektor pyta - no i co
Pan dyrektor zachęcał do spotkania osobistego po długim weekendzie ale jeszcze przed napisał maila /zachęcany przeze mnie aby złożyć propozycje rozwiązania sprawy/ ale chyba chciał się okazać sprytnym pisząc ze mam mu przedstawić udokumentowane roszczenie.

Doczytałem w między czasie że art. 115 Ustawy o prawie autorskim przewiduje ściganie z urzędu takich spraw, wybieram się dziś do Policemajstrów złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Może to się okaże prostszą drogą.