-
olszewski tak jak mówiłem idź do prawnika i z prawnikiem to załatwiaj - wygraną masz raczej w kieszeni ale prawnik zabezpieczy cię przed popełnieniem jakiegoś głupiego błędu - w takich sprawach może liczyć się każdy szczegół.
-
Mario1275 - Spoko. Szukam wlasnie pierwiej po znajomych prawnika/adwokata zeby sie z nim skonsultowac
Obecnie czekam na odpowiedz w sprawie żądania mojego ktore przedstawilem w poniedzialek (tj. 13.11.2006) firmie. Moglbys podac mi swoj numer GG?
-
Olszewski, poprzestań na 1000 PLN jeśli tyle wywalczysz. Jeśli ci się uda to jest max, co wyciśniesz.
To nie publikacja w jakimś medium tylko gazetka w sklepie. Rozumiem cię i popieram, ale z argumentem o konkursie przesadziłeś
Rozumiem, emocje. Sprawę oceń na chłodno. W sądzie możesz przerżnąć. Na pierwszej rozprawie pojednawczej wyjdą z propozycją ugodową. Jak zawołasz 20 k za zdjęcie kwiatka, to się sąd wnerwi i oddali ci powdództwo. Walcz o swoje, ale z rozsądkiem. Inaczej sprawa by wyglądała IMHo, gdyby poszła publikacja np w gazecie. Pozdrawiam i powodzenia.
-
himi - nie krzycze 20000 PLN ale w granicach 3000PLN (600PLN za fotke, + straty moralne + koszt jej kradziezy).
Z argumentem o konkursie nie przesadzilem gdyz w ustawie jest o tym wzmianka, wiec nie uwazam tego za przesadzone. Z reszta mario1275 rowniez napisal mi o tym abym to uwzglednil.
Dlatego chce najpierw dogadac sie z nimi sam. Bo wiesz w sądzie moze byc roznie. Dlatego nie krzycze wygorowanej ceny. Dowiedzialem sie ze kolega mial podobna sytuacje ale na o wiele mniejsza skale i dostal 1800 PLN z ugody. BTW. w gazecie czy nie. Przez w/w sklep przewija sie mnostwo! osob, te zdjecie obejrzalo co najmniej odkad ja wiem ze one tam bylo, sugeruje ze z miesiac napewno, to obejrzalo je okolo 10tys ludzi. Wiec jest juz to publikacja.
-
[QUOTE=Olszewski;242770]himi - w granicach 3000PLN (600PLN za fotke, + straty moralne + koszt jej kradziezy).
fotka 600 zl,zostaje 2400 do podzialu na straty moralne i koszt kradziezy. Czy możesz rozlozyc jakos te 2400 ile za co?
-
Vresviik - Ciezko, poprostu to jest na zasadzie 3 rzeczy skladowe w to wchodza i stratą moralną traktuje to ze fotka nie bedzie mogla byc wyslana na konkurs (na konkursie nagrodą był sprzet za ~3000PLN wiec do strat moralnych zaliczam 50%*3000PLN) zostaje Ci 900 PLN za kradzien fotki. Moze i wyssane z palca, ale coz. 1000PLN to troche smieszna cena za kradziez. Jak bedziemy pozwalali na takie smieszne sumy w przypadku tego typu kradziezy to niedlugo kazdy bedzie kradl.
-
rozumiem,powodzenia życzę.
-
Dopiero zaczyna
@Olszewski: to nie z nami masz się kłócić i nie nam masz udowadniać, a pani dyrektor lub sędziemu, swoja droga ostatnio filharmonia gdanska uzyla zdjecia znajomego do plakatu promujacego koncert G. Turnaua - kolega napisal im, iż chce 10 tys za fotke lub sprawe kieruje na droge prawna, gdzie bedzie rzadal znacznie wyzszej kwoty - sprawa w toku - ciekawe co z niej wyniknie.
Olszewski ty rowniez mozesz napisac jak rzecz sie potoczyła.
-
Pełne uzależnienie
bo zdjęcie zostało pokazane publicznie. Jest to również reklama labu:"Popatrz jak wyglądają zdjęcia od nas"
-
Błajo - mattnick Ci wyjasnil czemu. Gdyz zdjecie zostalo juz pokazane. Po to konkursy wprowadzily takie zastrzezenie aby uniknac plagiatow (między innymi).
sender_pl - Oczywiscie jak tylko dostane odpowiedz w tej sprawie od zarządu firmy przekaze to na forum
A tak swoja droga gdzie moglbym wykonac w Warszawie eskpertyze czy zdjecie ktore znajdowalo sie w gablocie jest moim zdjeciem w oparciu o dostarczyną do biegłego odbitke lub oryginal?
Uprawnienia umieszczania postów