Albo podskoczy, jak się okaże, że Canon przekombinował z następcą![]()
Albo podskoczy, jak się okaże, że Canon przekombinował z następcą![]()
Dlaczego miałby przekombinować?
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Gdyby nie sony i ska to bylo by calkiem mozliwe, teraz raczej kiszki wypuscic nie moga![]()
Jeżeli następca 5d będzie lepszy i w rozsądnej cenie to 5d z pewnością będzie tańszy .Jeżeli zmiany 5d mkII będą "kosmetyczne" i rynek go nie przyjmie to nie ma co liczyć na dużą obniżkę 5d.
Pytanie : kiedy to się stanie ? na to już trudniej odpowiedzieć![]()
Nie ma co spekulować, ile, kiedy... Przyjdzie ten czas to będzie można oceniać, komentować![]()
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
Lepiej poczekać. Zawsze lepiej poczekać. I się kasę oszczędzi i dużo nerwów z BF FF itp. Czekać do końca i jeszcze dzień dłużej.
![]()
Ja bym założył lokatę na jakieś 5 lat i kupił wtedy 8DIII. Warto zaczekać...
Ludzie, czy Wy nie macie dosyć tych postogennych bzdurnych tematów, bajania i wróżb z fusów?? Jeden taki bzdurny wątek "5D i co dalej" gdzie w prawie ośmiuset postach coraz to większe bzdury chyba wystarczy...
A ja bym wstrzymał się jeszcze pół roku. Myślę, że tego lata będzie odsłona nowego modelu piątki. 5d to juz stara konstrukcja a przedewszyskim bardzo wolna. Myślę, że nowa piątka będzie o wiele lepszym aparatem.Wtedy cena pierwszego modelu poleci w dół.
Poczekać nie zaszkodzi![]()
Jeśli ktoś jest zdecydowany na 5D to nie ma co czekać, tylko brać lada moment - dzień coraz dłuższy, za chwilę wiosna, piękne momenty. Jeśli jednak ktoś czeka na następcę to trzeba się wstrzymać (nie ma innego wyjścia), ale tylko w tym przypadku.:rolleyes: