Mówienie o kalibracji monitora to raczej nie bardzo dla kogoś kto podkreśla, że się nie zna na kompach jak dla mnie... Myślę, że lepszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie znaleźc jakiś dobry fotolab i pogadac z laborantem czy mógłbyś podejśc do maszyny i zobaczy jak wyglądaja foty na skalibrowanym monitorze. W dodatku na samym labie można zmienic z lepszym skutkiem to co w PSie czyli balans kolorów, nasycenie, jasnośc, nawet odszumianie jest lepsze niż jakiekolwiek dostępne z oprogramowania do domu. Wiem to ponieważ robie odbitki w zaprzyjaźnionym labie i nie martwię się w ogóle kalibracją monitora bo jak oddaje foty to wszystkie są ustawiane przy mnie i widząc mówię co chce. Myślę, że tak będzie dla Ciebie najlepiej. A jak dobrze zagadasz to chyba nic się im nie stanie jak podejdziesz do stanowiska, zobaczysz i poprosisz o konkretne poprawki a potem sobie spokojnie ocenisz na podstawie odbitki :-)
Moze byc roznie z mozliwoscia "wspolpracy" w labie. Nie zawsze wystarczy dobrze zagadac - niestety czasem lab nie pozwoli na taka "wspolprace".
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R