Witam wszystkich na tym forum . Trochę czytałem na tym forum , głównie o tym jaki aparat kupić , no i kupiłem canon 20 D, bo nie chciałem się pakować w koszty , tak dla sprawdzenia czy aparat cyfrowy jest dla mnie . Foty robię od bardzo dawna na analogowych aparatach a efekty są niezłe (mnie się podobają ) , no ale to co zobaczyłem z cyfry na monitorze to mnie w żaden sposób nie zadawala , foty są nie ostre takie jakieś zimne , wiem że szkła starszych typów nie lubią się z cyfrą, no ale żeby foty żony z cyfrowego aparaciku (3,1 mpx) były bardziej przyswajalne dla oka ! W związku z takimi marnymi efektami mam pytanie , czy można tak ustawić aparat żeby nie trzeba było nic poprawiać w różnych programach i można było by z karty w labie robić odbitki w miarę dobrej jakości , nie chcę używać programów bo się na tym w ogóle nie znam , komputer dla mnie wciąż jest zagadką . Nie chciał bym pochopnie zrezygnować z robienia zdjęć za pomocą cyfrowego aparatu , bo widziałem tu na forum fajne fotki i widze że można ! Więc jeszcze raz pytam czy można bez komputera robić dobre foty , dobre w sensie technicznym ?