Tej się nie wymienia![]()
Hej,
Gorąco polecam produkty Delta Optical z serii tytanium
http://deltaoptical.pl/deltasklep/sh...PHPSESSID=2801.
Wszystko to produkty bardzo dobrej jakości.
Mam lunetę 4-16x42 i teraz przymierzam się do lornetki tej samej firmy.
pozdrawiam,
Krzysiek
Ostatnio edytowane przez krzysiekw ; 13-02-2008 o 15:18
17-40/4, 24-70/4, 70-200/4
35/2, 50/1,4, 85/1,8
Z tego co mi wiadomo, na podstawie doświadczeń z celownikami optycznymi (strzelam trochę), Delta to chińszczyzna. Podobno nie taka ostatnia, ale jednak chinol. W cenie ok 1 tys zł i przyrodniczą, moim zdaniem można poszukać Vixena z drugiej ręki, np na forach astronomicznych. Sprzęt kapitalny. Z lornetkami na N miałem tyle do czynienia, że co mi trafiła w ręce to podróba.
Prywatnie jak jadę na wycieczkę w teren biorę "ruskiego" Kronosa 20x60. Tani, przyzwoity jak na swoją cenę i nie szkoda jak się gdzieś obije.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Szanowny Kolego,Z tego co mi wiadomo, na podstawie doświadczeń z celownikami optycznymi (strzelam trochę), Delta to chińszczyzna. Podobno nie taka ostatnia, ale jednak chinol.
Nic bardziej mylnego. DOT 4-16x42 to nic innego jak Weaver V16 (delta zamawia je u weawera i sprzedaje pod swoją marką tytanium bez pośredników). Optyka na bardzo dobrym poziomie, rodowity japończykOczywiscie troche mu brakuje do Leupolda czy Zeissa ale za te pieniądze nic lepszego się nie znajdzie na rynku.
Z lornetkami jest analogicznie. Mam porównanie: porównójąc Ecotone LD-II 8x56 i deltę tytanium 8x56 delta po prostu wymiata i kładzie na łopatki tą pierwszą pod względem jasności, kontrastu i ostrości.
Pozdrawiam,
Krzysiek
17-40/4, 24-70/4, 70-200/4
35/2, 50/1,4, 85/1,8
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl