Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Płatność eKartą w USA z Polski

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Płatność eKartą w USA z Polski

Witam,

czy ktoś z forumowiczów płacił w internetowych sklepach w USA ekartą mBanku? Chiałem zakupić lampe błyskową w sigma4less.com jednak w trakcie zakupów otrzymałem komunikat, że zanim wyślą będą chcieli zweryfikować kartę (chcą m. in. ksero karty - jak dla mnie trochę dziwne). Nie wiem, czy to jest do końca możliwe ponieważ karta jest wirtualna (nr karty i CVV im podałem). Wysłałem im już maila z podobnym zapytaniem i czekam na odpowiedź. Czy ktoś miał do czynienia z podobną operacją? trochę się obawiam, że ściągną pieniądze z karty a później będą robić problemy z wysyłką. Acha wysyłka do mojej kuzynki w Chicago. Lampę przywiezie znajoma.

z góry dzięki za pomoc
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Jeżeli mnie pamięć nie myli to BH też chcieli skan karty - trochę to dziwne ale albo wyślesz i kupisz albo nie wyślesz i nie dostaniesz towaru. Inna sprawa, że BH to znany i renomowany sklep nie wiem gdzie Ty kupiłeś jak to jakiś nie znany nikomu sklep internetowy to zastanowiłbym się poważnie przed wysłaniem im skanu karty.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Miasto
    Kielce

Domyślnie

A czy płaciłeś właśnie eKartą, czy normalną kartą kredytową?
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    A czy płaciłeś właśnie eKartą, czy normalną kartą kredytową?
    No kurcze nie pamiętam dokładnie ale chyba normalną kartą kredytową chociaż mam również i ekartę i na 100% nie mam pewności.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ok, dzieki Jak do jutra nie wyjaśnię sytuacji to spróbuję odwołać zamówienie i kupie na ebayu - paypal działa mi bez problemów
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał

Domyślnie

Witam,
    ja gdzies 1,5 miesiaca temu placilem ekarta (z mbanku) w bhphotovideo.com
    Nie bylo najmniejszych problemow, nie musialem wysylac skanow karty ani nic takiego. Wklepalem numer, date waznosci i wszystko. Paczka dotarla. Nie wiem czy to ma znaczenie ale adres odbiorcy paczki byl w USA.
    Pozdrawiam,
    D.C.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

oni ci nie odpowiedza na to zapytanie (przerobilem z b&h). zlewaja takie zapytanie. jest to troche dziwne, ale niestety trzeba sie z tym pogodzic. z ekarta nie ma problemu w ogole, bo przeciez zaraz ja rozladujesz, wiec ci nie skasuja. ja do b&h wysylalem foto karty kredytowej.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Miasto
    Kielce

Domyślnie

dgcracker: ja również wysyłam na adres w USA.

Wysłałem im skan karty, odpowiedzieli, że dziękują ale mają problem z datą ważności karty (że niby się nie zgadza) i nie mogą jej "przetworzyć", czyli chyba ściągnąć z niej kasy. Chyba dam sobie spokój. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Kupiłe tą kartę specjalnie w tym celu a wygląda na to, że za dużo czasu tracę na wyjaśnienie sytuacji i nie zdąże zamówić lampy przed wylotem znajomej. W każdym bądź razie dzięki serdeczene za pomoc Panowie
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Nie wszystkie sklepy (nie tylko USA) potrafią (nie wiem czy to właściwe słowo) obsłużyć e-kartę. Dostaję czasem od nich informację,że mają u siebie komunikat ,że..." decline", i...nie ma sensu wysyłać skanów karty, czy informacji,że jest to specjalna karta do zakupów przez Internet (MOTO card). To nie skutkuje. Lepiej od razu wysłać numer innej (zwykłej karty), pamietając jednak(dla bezpieczeństwa naszego konta bankowego),aby nie wysyłać numeru w postaci grupy cyfr, lecz np.skan, lub cyfry podane słownie :wink:

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Niestety znów potrzebuję pomocy kupiłem przedmiot na ebayu, ale okazało się, że będę musiał dopłacić sprzedającemu 7$ za szybszą przesyłkę w przeciwnym wypadku paczka nie zdąży dojśc przed wylotem znajomej :/ niestety nie mogę tego zrealizować przez stronę paypala. Kupiłem już i zapłaciłem za kilka przdmiotów a przy tej wysyłce się nie da. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Czy ktoś może wie jak to zrobić? Bardzo proszę o pomoc bo strasznie goni mnie czas
    Miłego dnia
    moja www

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów