Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Może to dobry a może zły wybór?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Nie wiem jak się spisuje ta kitowska wersja z ISem. Pewnie optyka ta sama, tylko dodany chwyt marketingowy czyli IS!
    na czym opierasz swoją wiedzę? bo jak nie na testach ani własnym wrażeniach z użytkowania tego szkła to na czym?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Wiesz jak to jest, kiedyś marzyłem o EF 100-300, teraz marze o EF 400 f2.8. Apetyt rośnie w miarę jedzenia niestety.
    heh jak sobie przypomnę... Na samym początku mając jedynie Zenita TTL marzyłem o jakimś fajnym zaawansowanym kompakcie albo hybrydzie no i w końcu kupiłem... 300D z kitem :-P Potem zaczęły się marzenia o 20D z 28-105/3.5-4.5 USM+ 100-300/4.5-5.6 USM po czym marzenia ewoluowały do wyższej puszki 30D ale z tymi samymi szkłami po czym skończyłem ze sprzętem ze stopki(dodam, że jak już padła decyzja o 40D to śnił mi się po nochach wraz z 17-55/2.8 IS USM ale niestety prawa rynku są brutalne i nigdzie bym go nie dostał w cenie tamrona a kasy brak :-P) Natomiast z tele awansowałem do 70-200/4 (i pewnie będzie tak jak z 17-55, że będę śnił o wersji 2.8 no ale znowu to samo... :-P)
    A i w ogóle porządny statyw by się przydał, przeglądając CB zamarzył mi się 28/1.8 USM(nie wspominam już o 85/1.8 USM który mi chodzi po głowie już jakiś czas no i wymiana 50tki na wersję 1.4...) Nie ma co trzeba zamiast na studia to do porządnej roboty, tak żeby pensja wystarczyła na życie i jakiś dodatek z tych trzech stałek :-P ale tutaj bez zdanych studiów to się nie da no chyba, że zarobię fotkami ale jak bym miał na to liczyc to bym w tym momencie umarł z głodu albo bym w końcu pożarł te 40D xD

P.S. dodam tylko, że może niedługo już będzie okazja na świeże tele wprost zza wielkiej kałuży :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Ja bym proponowal tak:
    • 30D - 2200 (uzywane w dziale sprzedam od kogos z pokazna iloscia postow na liczniku , ewentualnie z rok temu zarejestrowanego )
    • 50 mm 1.8 - 300
    • sonnar 135mm f3.5 z przejsciowka do potwierdzania ostrosci - 550
    • kit - 150
    Za 3200 masz dobre body, i dwa dobrze rysujące obiektywy

Dopiero zaczyna Awatar cineo
    Miasto
    Civitas Kielcensis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Ja bym proponowal tak:
    • 30D - 2200 (uzywane w dziale sprzedam od kogos z pokazna iloscia postow na liczniku , ewentualnie z rok temu zarejestrowanego )
    • 50 mm 1.8 - 300
    • sonnar 135mm f3.5 z przejsciowka do potwierdzania ostrosci - 550
    • kit - 150
    Za 3200 masz dobre body, i dwa dobrze rysujące obiektywy
    Z używanymi to jest tak, że sam to mogę sprzedawać do woli ale kupić nie da rady. Bez względu na to kto i jak użytkuje sprzęt. Ten typ tak ma
    O sonnar'ze muszę poczytać.:wink:
    Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doodson Zobacz posta
    na czym opierasz swoją wiedzę? bo jak nie na testach ani własnym wrażeniach z użytkowania tego szkła to na czym?
    Na podejrzeniach :P .. Testy mnie nie interesują ( idzie dostać choroby ).. Szkła sam nie miałem .. Więc jest to typowy strzał . Tak jak strzałem byłoby stwierdzenie takiej samej jakości w 70-200 4 a 4 z ISem

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Ja bym proponowal tak:
    [LIST][*]30D - 2200 (uzywane w dziale sprzedam od kogos z pokazna iloscia postow na liczniku , ewentualnie z rok temu zarejestrowanego )
    yyyy.. lol?
    A to ma niby być wyznacznik dobrego/złego?
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Miasto
    Oppeln

Domyślnie

Apropos Kit IS polecam lekturę poniższych artykułów może komuś pomogą w wyborze:
    http://members.cox.net/michim/canon/Canon.htm
    http://www.dpreview.com/lensreviews/...p5-5p6_is_c16/
    Wygląda na to, że nie tylko dodali IS.
    Ja jestem Pit, a tobie nie pomoże żaden KIT

Miasto
    Civitas Kielcensis

Domyślnie

hm....po długiej i dokładnej lekturze dokonałem wyboru:
    Canon EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS oraz Canon EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS.
    W środę będą Acha - nieznacznie przekroczyłem budżet :razz:
    Dzięki wszystkim za rady i sugestie.
    Pozdrawiam.

Miasto
    Oppeln

Domyślnie

Do Cieno.
    Nie wiem czy już zakupiłeś body, ale po pierwszym marca będzie nowy cash back. Na 400D 60 uro.
    Ps. Jak już zakupisz wyżej wymienione obiektywy podziel się wrażeniami prosze bo również przymierzam się do Kit IS.
    Pozdro
    Ja jestem Pit, a tobie nie pomoże żaden KIT

Miasto
    Civitas Kielcensis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markiz1234 Zobacz posta
    Do Cieno.
    Nie wiem czy już zakupiłeś body, ale po pierwszym marca będzie nowy cash back. Na 400D 60 uro.
    Ps. Jak już zakupisz wyżej wymienione obiektywy podziel się wrażeniami prosze bo również przymierzam się do Kit IS.
    Pozdro
    body jeszcze nie zamówione - czekam na przypływ gotówki około 25 lutego (13) , ale skoro piszesz, że będzie nowy cashback to warto poczekać jeszcze parę dni
    Jeśli możesz zapodaj linkę do info

P.S. W sprawie szkieł - oczywiście dam znać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tylko, że każdy dzień jest teraz jak wieczność - ale z drugiej strony uwielbiam takie oczekiwanie, gdy wiem co mnie czeka
    Ostatnio edytowane przez cineo ; 16-02-2008 o 19:06 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów