heh jak sobie przypomnę... Na samym początku mając jedynie Zenita TTL marzyłem o jakimś fajnym zaawansowanym kompakcie albo hybrydzie no i w końcu kupiłem... 300D z kitem :-P Potem zaczęły się marzenia o 20D z 28-105/3.5-4.5 USM+ 100-300/4.5-5.6 USM po czym marzenia ewoluowały do wyższej puszki 30D ale z tymi samymi szkłami po czym skończyłem ze sprzętem ze stopki(dodam, że jak już padła decyzja o 40D to śnił mi się po nochach wraz z 17-55/2.8 IS USM ale niestety prawa rynku są brutalne i nigdzie bym go nie dostał w cenie tamrona a kasy brak :-P) Natomiast z tele awansowałem do 70-200/4 (i pewnie będzie tak jak z 17-55, że będę śnił o wersji 2.8 no ale znowu to samo... :-P)
A i w ogóle porządny statyw by się przydał, przeglądając CB zamarzył mi się 28/1.8 USM(nie wspominam już o 85/1.8 USM który mi chodzi po głowie już jakiś czas no i wymiana 50tki na wersję 1.4...) Nie ma co trzeba zamiast na studia to do porządnej roboty, tak żeby pensja wystarczyła na życie i jakiś dodatek z tych trzech stałek :-P ale tutaj bez zdanych studiów to się nie da no chyba, że zarobię fotkami ale jak bym miał na to liczyc to bym w tym momencie umarł z głodu albo bym w końcu pożarł te 40D xD
P.S. dodam tylko, że może niedługo już będzie okazja na świeże tele wprost zza wielkiej kałuży :-D
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ja bym proponowal tak:
Za 3200 masz dobre body, i dwa dobrze rysujące obiektywy
- 30D - 2200 (uzywane w dziale sprzedam od kogos z pokazna iloscia postow na liczniku
, ewentualnie z rok temu zarejestrowanego )
- 50 mm 1.8 - 300
- sonnar 135mm f3.5 z przejsciowka do potwierdzania ostrosci - 550
- kit - 150
Apropos Kit IS polecam lekturę poniższych artykułów może komuś pomogą w wyborze:
http://members.cox.net/michim/canon/Canon.htm
http://www.dpreview.com/lensreviews/...p5-5p6_is_c16/
Wygląda na to, że nie tylko dodali IS.
Ja jestem Pit, a tobie nie pomoże żaden KIT
hm....po długiej i dokładnej lekturze dokonałem wyboru:
Canon EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS oraz Canon EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS.
W środę będąAcha - nieznacznie przekroczyłem budżet :razz:
Dzięki wszystkim za rady i sugestie.
Pozdrawiam.
Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump
Do Cieno.
Nie wiem czy już zakupiłeś body, ale po pierwszym marca będzie nowy cash back. Na 400D 60 uro.
Ps. Jak już zakupisz wyżej wymienione obiektywy podziel się wrażeniami prosze bo również przymierzam się do Kit IS.
Pozdro
Ja jestem Pit, a tobie nie pomoże żaden KIT
body jeszcze nie zamówione - czekam na przypływ gotówki około 25 lutego (13), ale skoro piszesz, że będzie nowy cashback to warto poczekać jeszcze parę dni
![]()
Jeśli możesz zapodaj linkę do info
P.S. W sprawie szkieł - oczywiście dam znać.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tylko, że każdy dzień jest teraz jak wieczność - ale z drugiej strony uwielbiam takie oczekiwanie, gdy wiem co mnie czeka![]()
Ostatnio edytowane przez cineo ; 16-02-2008 o 19:06 Powód: Automerged Doublepost
Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump