Cytat Zamieszczone przez krzych74 Zobacz posta
Dla mnie to jest różnica.
Karta gwarancyjna podaje, że naprawa powinna być wykonana w ciągu 2 tygodni lub 30 dni, jeżeli wymaga to sprowadzenia części z zagranicy. Dodam również, że składając propozycję naprawy został mi szacunkowo podany termin jej wykonania – ok. miesiąca. Dla mnie około to nie znaczy ponad 2x dłużej.
Wymiana na nowy model nie musi oznaczać modelu wyższego i lepszego, tym bardziej, że dla złocza Sony/Minolta AF modele wychodzą zawsze z opóźnieniem, a np. wersja APO DG macro w ogóle się nie pojawiła, choć pierwotnie były informacje, że będzie.
Mozna by chyba zwrócić sie do jakiejś organizacji konsumenckiej w tej sprawie - uzyskałbyś poradę prawną w jaki sposób należy dochodzić swoich praw wynikających z gwarancji.
Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
Zapewne aby robić zdjęcia testowe z odległości 40x ogniskowa.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
krzych74 a nie proponowali Ci wymiany na inny egzemplarz? Przecież napisali, że problem jest w tym konkretnym egzemplarzu a nie ogólny. Dlaczego nie chciałeś zwrotu pieniędzy? Mnie wydawałoby się najlepszym rozwiązaniem. Kupiłbyś inny egzemplarz, miał znów 3 lata gwarancji, ...
Tu się zgadzam i uważam, że został popełniony błąd kiedy chcieli zwrócić pieniądze należało je wziąć i kupić sobie nowy egzemplaż.