Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Pomocy nie mogę odkręcić UV

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie jest to trywialny problem .
    Proponuję warsztat. Miałem taką sytuację z obiektywem do Psixa i w efekcie filtr jest nadal na obiektywie .
    Problem w tym że po wielu próbach ani obiektyw ani filtr nie wyglądają tak jak na początku . Jeśli nie chcesz żeby coś takiego spotkało Twoją L-kę proponuję jakiś dobry serwis foto. Może się podejmą?
    A jak nie to próbuj: nafty, coca-coli, otwieraczy do słoików, kluczy do odkręcania filtrów oleju w samochodach, ogrzewania, ochładzania, rozbicia filtra (po uprzednim zarysowaniu), smaru molibdeowego, gorącej parafiny etc. .
    WD-40 nie polecam, bo jak kapnie na przednią soczewkę to tylko raz ....

Jest jeszcze jeden sposób bardzo skuteczny ale bardzo ryzykowny - migomat - przygrzać punktowo drania - 6000 stopni to nie żart, filtr będzie do śmieci ale powinno puścić. Tylko trzeba być bardzo precyzyjnym i zdesperowanym .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-02-2008 o 23:50
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów