Do tej pory na CB wiele się nie udzielałem ale pomyślałem że może warto zrobić jakiś swój wątek więc "z pewną taką nieśmiałością" spróbuję wrzucić kilka moich zdjęć, licząc na uwagi wszystkich chętnych (mam nadzieję że starzy wyjadacze mnie tu od razu nie zjedzą)
Taniec ostatnimi czasy stał się dość popularny, a tak się składa że jako były tancerz mnie interesuje od dość dawna, wcześniej jako uczestnika zmagań, teraz jako fotoreportera. Dlatego też postanowiłem wrzucić kilka swoich pstryków z Mistrzostw Polski w stylu latynoamerykańskim, które odbyły się w Gliwicach w ostatni weekend.
Miejsca w finale:
1. Krzysztof Hulboj & Janja Lesar - ich pierwsze Mistrzostwo Polski, w poprzednim roku zajęli 2 miejsce. W Polsce mało znani bo nie udzielali się do tej pory w żadnej komercji (co jest oczywiście pozytywne, bo wiadomo że wygrywają bo świetnie tańczą a nie dlatego bo się nazywają tak i tak).
2. Marek Fiksa & Kinga Jurecka - ubiegłoroczni Mistrzowie Polski, w tym roku przegrali o włos, mi się akurat najbardziej podobali. Oboje znani z TVN, bardzo miła para.
3. Norbert Mika & Anna Ramiączek - czyli nasze dobro narodowe w postaci najzgrabniejszych nóg w Polsce a do tego wspaniała żywiołowość i zawsze świetny show. Z roku na rok robią ogromne postępy.
4. Krystian Radziejowski & Sylwia Maczek - ogromna, niespożyta wręcz energia i siła tańca, byli pewniakiem jeśli chodzi o finał, trochę brak im takiej miękkości oraz atmosfery w porównaniu do par "na pudle"
5. Andrzej Suchocki & Natalia Piecewicz - moi faworyci (solidarność z krajanem z Krakowa) , trochę czarny koń tej imprezy, ogromne postępy w ostatnich latach po roszadach z poprzednimi partnerami, mam nadzieję że za rok będzie jeszcze lepiej
6. Łukasz Czarnecki & Kamila Kajak - po Rafale Maseraku (który w tym roku już sobie odpuścił start po tym jak stał się "gwiazdą") największe chyba bożyszcze nastolatek w parze z obiektem westchnień niejednego z panów
Trzeba przyznać iż mimo Tańca z Gwiazdami tańczą dalej świetnie.