Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Barwa skóry - jak osiągnąć dobre efekty?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molmagic Zobacz posta
    No chciałbym zbliżyć się w LR do ideału zeby miec jak najmniej do poprawiania i tak staram się robić, ale tam są tylko dwa suwaki do temeratury i tintu, można się bawić np. też w hue/saturation poszczególnych kanałów ale nie lepiej działać na krzywych?

Obejrzałem, jest kilka zdjęć o fajnym kolorku skóry, ale chciałbym czegoś więcej...

Może narazie zostawmy temat ogólnie portretów, skupmy się na kolorku skóry

Ok, poszukam. Może szczególnie polecasz jakies stronki z presetami/konkretne presety?

To co chaiłbym osiągnąć to żywsza, nieco bardziej opalona skóra, taka która na pewno spodoba się Pannie Młodej gdy zoabczy siebie na zdjęciu.
    no to podałem ci link do skin tune sciągnij demo - a na pewno ułatwi to twoje życie, poza tym w portrait professional masz duży wpływ na korekcję kolorystyczną skóry, nie tylko zabawa w chirurga od oświetlenia po chirurgię plastyczną.

jeśli natomiast chodzi o presety do LR to może - wpisanie w gugielku "lightroom preset" wyświetli ci dużo stronek, w większości presety są free.

a co do tej opalonej skóry to tej nie możesz być pewien że się młodej spodoba, w zależności od tonacji skóry jaką posiada modelka należy czynić korekty i np blada twarz w sztucznej opaleniźnie nie wygląda ciekawie.

zresztą ja zrobiłem małe doświadczenie i co ciekawe ludziom najbardziej się podoba zdrowa cera przez przekłamań kolorystycznych. Wielokrotnie można zauważyć że na fotografiach zaniża się saturacje niż zawyża, przez co kolor staje się czystszy, a jeśli koniecznie chcesz żeby młoda była opalona a młody czarnoskóry:P to może też przydało by się podziałać filtrem lub akcją emulującą filmy negatywowe "velvia"
    Ostatnio edytowane przez Przemek Białek ; 13-02-2008 o 11:22
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uprawnienia umieszczania postów