Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: [350D] Jakie szkło najostrzejsze? -pytanie uproszczone

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Talking

Cytat Zamieszczone przez catcherintherye
    - pewnie i może ktoś stwierdzi ze w podobnej cenie są i lepsze obiektywy
    -ale mi wystarczą testy porównawcze z L-kami canona- i to że tam wychodzi całkiem całkiem nieżle.- a przecież to zupełnie innej ,podobno,klasy obiektywy.( a 2 000 tys. to nie 4 ooo tys czy 5 ,prawda..?)

-fotografuję nim na codzień,i dopóki się jeszcze nie rozleciał, cieszy mnie każde ujęcie które nim wykonuję.

- używam też,okazjonalnie,Carl Zeiss 135 3,5 z mocowaniem M42 - jakość dobra - ale trzeba być bardzo ostrożnym i uważnym.

ps. aha ! - tylko zapomniałem dodać : 20-tki z tą Sigmą się nie sprawdzają
    :-) :-) :-)
    A czemu 20-tki się nie sprawdzają?
    Miałem, używałem...
    A'propos: Jak Ci się podoba winietowanie tej Sigmy?

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Domyślnie

to już tak dla rozrywki z ta 20-tką.. - sprawia mi przyjemność obserwować jak właściciele 20-tek się wnerwiają (przecież już o tym pisałem..)

- mówisz winietowanie.. hmmm., a muszę powiedziec ,że masz rację..- bo niestety,nie ma nic doskonałego..- ale przyznasz mi chyba rację ,że akurat to
    - w dobie dzisiejszej techniki -jest prawie bez znaczenia - a i muszą wystąpić specyficzne warunki by to winietowanie zdecydowanie sie objawiło ..-
    - zresztą wole to winietowanie ,ale żyletę ( i to za 'psie' pieniądze) , na wszystkich długościach - niż średni poziom i brak winietowania na 18-tce..-

ja tam bez żalu pozbyłem się 28 2,8 i 50 1,8.

ps. 24 2,8 jest sporo gorszy od 28 2,8 .
    Ostatnio edytowane przez catcherintherye ; 08-05-2005 o 00:11

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Wink

Cytat Zamieszczone przez catcherintherye
    to już tak dla rozrywki z ta 20-tką.. - sprawia mi przyjemność obserwować jak właściciele 20-tek się wnerwiają (przecież już o tym pisałem..)
    Ja się nie wnerwiłem tylko zdziwiłem... :-)

Miałem tą Sigmę na testy gdzieś z tydzień (thx TommyJ), rzeczywiście, jeśli chodzi o ostrośc to nic jej nie mogę zarzucić.

Uprawnienia umieszczania postów