Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: 400d czy 40d

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

miałem 400d i mam 40d
    Zmieniłem tylko dla tego ze wymiana oprócz grypa i obiektywu kit kosztowała mnie 300zł

za 1500 bym nie zmieniał no chyba ze pasjonujesz się makro albo sportem.
    W pierwszym przypadku LV się przydaje a w drugim 6 klatek i jeszcze lepszy AF ( choć 400d ma już bdb).
    moim zadaniem nie warto dla amatora i kogoś kto nie zarabia na fotografii - lepiej jedź na jakąś wycieczkę

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Na 450D też nie zmieniaj. Poczekaj lepiej na 50D/500D, pewnie będzie bardziej z sensem, a i unowocześniej będzie więcej.

Chyba masz za dużo kasy :-)
    Nie lepiej kupić lepsze szkło, statyw?
    Nie o to chodzi że mam za dużo kasy a o to samo co zrobiłem z canonem 350d a mianowicie sprzedałem ( aparat był już bez gwarancji ) 350d i dorzuciłem 200 zł i miałem nowy aparat i tak samo chcę zrobić z 400d.Aparat jest po gwarancji i dlaczego mam nie zmieniać skoro po małej dopłacie mogę mieć nowy?Jak bym chciał taką operację zrobić póżniej to stracił bym więcej.A zawsze lepiej mieć coś nowszego i lepszego.Jak na razie szkła takie co potrzebuję to mam a statyw też posiadam.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Nie o to chodzi że mam za dużo kasy a o to samo co zrobiłem z canonem 350d a mianowicie sprzedałem ( aparat był już bez gwarancji ) 350d i dorzuciłem 200 zł i miałem nowy aparat i tak samo chcę zrobić z 400d.Aparat jest po gwarancji i dlaczego mam nie zmieniać skoro po małej dopłacie mogę mieć nowy?Jak bym chciał taką operację zrobić póżniej to stracił bym więcej.A zawsze lepiej mieć coś nowszego i lepszego.Jak na razie szkła takie co potrzebuję to mam a statyw też posiadam.
    Jak masz okazję wymienić nie dopłacając zbyt wiele, to zrób to bo jednak 40D to już konkretny sprzęt w porównaniu z 400. Ale jeżeli miałbym osobiście dopłacać 1500zł, nie ciśnieniowałbym się. Pozdrawiam
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Amen !

Dokładnie tak samo myślę - - nie przerobiłem tylko przejścia 350D --> 400D myślę że różnica jest mimo wszystko większa (400->>40). Wszyscy mówią szkło, szkło szkło !!! ale co tam na pewnym "amatorskim poziomie" przy odrobinie "rozgarnięcia ze strony fotografa" różnicę widać dopiero przy doinwestowaniu z 5 koła w szkło . Jeśli masz okazję i nie będzie to rujnowało budżetu - czemu nie --- 40d jest radosne jak diabeł - jeśli byłeś świadomym użytkownikiem czterysety - to czterdziestka da Ci wiele wiele radochy więcej.

PS. "To je moja subiektywna opinia"
    PS2. 450D u wrót ;-) - coraz ciężej będzie sprzedać 400d za rozsądne pieniądze.
    Gratz.
    Ostatnio edytowane przez delaa ; 11-02-2008 o 20:10
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Raczej nie warto, chyba że masz aspiracje na wyższą półkę w przyszłości.
    Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Jak masz okazję wymienić nie dopłacając zbyt wiele, to zrób to bo jednak 40D to już konkretny sprzęt w porównaniu z 400. Ale jeżeli miałbym osobiście dopłacać 1500zł, nie ciśnieniowałbym się. Pozdrawiam
    I wszystko jasne !
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    Amen !

Dokładnie tak samo myślę - - nie przerobiłem tylko przejścia 350D --> 400D myślę że różnica jest mimo wszystko większa (400->>40). Wszyscy mówią szkło, szkło szkło !!! ale co tam na pewnym "amatorskim poziomie" przy odrobinie "rozgarnięcia ze strony fotografa" różnicę widać dopiero przy doinwestowaniu z 5 koła w szkło . Jeśli masz okazję i nie będzie to rujnowało budżetu - czemu nie --- 40d jest radosne jak diabeł - jeśli byłeś świadomym użytkownikiem czterysety - to czterdziestka da Ci wiele wiele radochy więcej.

PS. "To je moja subiektywna opinia"
    PS2. 450D u wrót ;-) - coraz ciężej będzie sprzedać 400d za rozsądne pieniądze.
    Gratz.
    400d jest już dosyć długo na rynku a 350d nadal trzyma się dosyć wysokiej ceny.Myśle że 400d tak szybko nie straci na wartości.Może się myle,zobaczymy.Szczerze mówiąc jak sprzedawałem 350d to myślałem że dostanę za aparat mniejsze pieniądze a sprzedałem go praktycznie za taką cenę za którą na giełdzie można kupić nowy aparat-ludzie chyba są owładnięci manią kupowania na aukcjach a nie znają faktycznych cen
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

400D ostatnio dość wyraźnie staniał i chyba póki co będzie trzymał cenę. 450D będzie na starcie wyraźnie droższy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-02-2008 o 22:15
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów