Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
Postawiłbym na opcję nr. 3 a co do użerania sie z celnikami - poproś sprzedawcę by wysłał to jako paczkę "gift". Po kłopocie.

Jakiś czas temu chciałem ściągac 70-200 USA bo mam na nia kase w dolca, pojawiła się okazja - koleżanka pojechała na wycieczkę. Niestety okazało się, że BH zmieniło zasady wysyłki do hoteli które stały się bardzo zaporowe i nie możliwe do przeejścia... :sad: Ale nie o tym. Mając już kasę i chęc postanowiłem się dogadac z BH co do przesyłki właśnie w ten sposób albo w wywróconym kartoniku z napisem "WARRANTY REPAIR" no i dostałem odpowiedź, że BH prowadzi jedynie legalny sposób wysyłki poza USA i żadne tego typu przekręty nie wchodzą w grę gdyż w ich mniemaniu są już to działania nielegalne... Nie wiem jak do tego podchodzą inne sklepy zza wielkiej kałuży(Adorama? więcej nie znam :-P) Także w formie wysyłki cło i vat murowane, chyba że chcesz próbowac dzwonic do sklepów w USA i ososbiście próbowac się ugadac podobno dużo łatwiej wtedy idą na takie rzeczy ale patrząc po zmianie regulaminu wysyłek do hoteli to myślę, że lepiej se dac spokój i póki co sprzęt z USA jedynie w plecaku znajomego... A szkoda bo zielone leżą i czekają