Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Kadrowanie

Domyślnie Kadrowanie

Czy ktoś może polecić książkę e-boka artykuł lub jakieś porady na stronie o kadrowaniu zdjęć.
    Ja po prostu juz nie jestem w stanie wytłumaczyć komuś dlaczego czasami robimy pionowe zdjęcia i dlaczego kadrujemy przycinając czasami tylko jeden bok chociaż zdjęcie czasami traci standardowy format?
    Tłumacze tłumaczę i nic jak grochem o ścianę może jakaś ksiązka lub jakiś wasz pomysł ?

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Powiedz temu komuś, że w kadrowaniu chodzi o utrzymanie geometrycznego ładu i równowagi, z jednoczesnym zachowaniem ekspresji i dynamiki.
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Smile

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    Powiedz temu komuś, że w kadrowaniu chodzi o utrzymanie geometrycznego ładu i równowagi, z jednoczesnym zachowaniem ekspresji i dynamiki.
    Spoczek, tylko wtedy beda moze chciec slowika wyrazow obcych.
    Najgorzej jak ludzie sa nauczeni ustawiac kadr z postaciami na srodku poprostu,patrzyc w obiektyw jak szpak w p...,i obcinac od kolan, a nad nimi piekne widoku sufitow i innych rzeczy.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Domyślnie

Ja bym temu komuś polecił kurs fotografii National Geographic sam to czytałem jak zaczynałem.

A jeśli potrafi po angielsku to tutaj masz videocasta
    http://www.radiantvista.com/tutorials?page=4

Uprawnienia umieszczania postów