Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Bad pixele, martwe pixele

Ranger80pl
    Guest

Domyślnie Bad pixele, martwe pixele

Odkryłem ten problem przy zdjęciach nocnych. Przy dłuższym naświetlaniu w aparacie Canon EOS 400 D pojawiły się na zdjęciach kropki (na początku zauważyłem jedną). Zrobiłem test, założyłem na obiektyw pokrywkę ustawiłem ISO 400 dałem czas naświetlania 30 sekund i na zdjęciu wyszły 2 kropki pomarańczowe jedna niebieska... Przy krótkich czasach ten problem nie występuje więc nie wiem czy to bad pixele i problem który należy zgłosić do naprawy gwarancyjnej...
    Dziękuję za pomoc

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

HotPixele... Raczej nikt Ci tego nie naprawi, bo jest to zjawisko naturalnie występujące w fotografii cyfrowej.
    Jednym zdaniem mówiąc - nie przjemować się, robić zdjęcia, a jeśli już bardzo będą Ci przeszkadzały to delikatna obróbka w PS wszystko załatwi.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

delikatna obrobka, czyli healing brush o srednicy 2-3 pikseli zalatwi sprawe

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ranger80pl Zobacz posta
    Odkryłem ten problem przy zdjęciach nocnych. Przy dłuższym naświetlaniu w aparacie Canon EOS 400 D pojawiły się na zdjęciach kropki (na początku zauważyłem jedną). Zrobiłem test, założyłem na obiektyw pokrywkę ustawiłem ISO 400 dałem czas naświetlania 30 sekund i na zdjęciu wyszły 2 kropki pomarańczowe jedna niebieska... Przy krótkich czasach ten problem nie występuje więc nie wiem czy to bad pixele i problem który należy zgłosić do naprawy gwarancyjnej...
    Dziękuję za pomoc
    http://canon-board.info/showthread.php?t=1392
    TO JEDEN Z NAJSTARSZYCH WĄTKÓW

http://hazan.emiasto.com.pl/showthread.php?p=15358

google, szukaj, mapuj, rób w RAWach (ACR mapuje automatycznnie) i NIE RÓB fotografii dekielków.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Ranger80pl
    Guest

Domyślnie

Tak Panie dostosuję się do każdej uwagi (dekielki to raczej dość rzadki motyw w moich fotografiach)

Uprawnienia umieszczania postów