Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 115

Wątek: Jaka mysz do PSa?

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Ktoś, kto pisze o Logitechach (jedyny plus: świetnie lezy w dłoni)... najwidoczniej nie spróbował Razera.
    Próbowałem Razera Orochi. Jakieś 2 tygodnie... jak dla mnie za mała więc powędrowała do szuflady. Pojechałem pomacać myszki do sklepu i poprosiłem o największą jaką mają na sklepie, więc padło na Logitecha G700 - jest akurat dla mojej dłoni i właśnie patrzę na leżące dwie G700 na moim biurku (jedna dla laptopa druga do blaszaka). Można jej używać jako bezprzewodowa i na kablu... i co najważniejsze kilka przycisków można zaprogramować według swoich oczekiwań (np. z mychy włączam Firefoxa, tak samo skróty Ctrl+A, Ctrl+C, Ctrl+V)

P.S. Jakby ktoś reflektował to tego Razera Orochi mogę puścić za pół ceny (jest jak nowy)

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

A ja napisze cos od siebie.
    Po za tabletem uzywam jakiegos baaardzo starego gryzonia od microsoftu jeszcze nawet nie w technologii laserowej. Ale smigam na bardzo dobrej materialowej podkladce Aqua2 czy jakos tak i jest super. Bardzo trwala, sie pobrudzi to da sie wyprac i znow jest jak nowa z reszta droga i tak nie byla Probowalem u znajomych roznych mega wypasionych myszek co by zrozumiec o co chodzi z tymi czestotliwosciami itp bajerami. Nie dosc ze nie zauwazylem roznicy na + to jeszcze bywalo gorzej. Pewnie ze wzgledu wlasnie na brak podkladki.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ja używam MS Wireless Mobile Mouse 3500 na bt Wystarczająca do tego co robię

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Czy ktos pracował na Jabłkowym Magic Mouse ? Zastanawiam się nad tak. Teraz mam stara jabłkowa, która jak wiadomo do ergonomicznych nie należy
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    padło na Logitecha G700 - jest akurat dla mojej dłoni i właśnie patrzę na leżące dwie G700 na moim biurku (jedna dla laptopa druga do blaszaka).
    o proszę, to mam - jeżeli można - dwa pytania dotyczące G700:

1) gdy mysz pracuje na kabelku, to czy nadajnik bezprzewodowy można wyciągnąć z USB?
    (chodzi mi o to ile portów USB zajmuje ta myszka, gdy trzeba ją naładować)

2) czy mysz może działać w ogóle bez akumulatora, tzn. tylko i wyłącznie na samym kablu? czy wtedy nie gubi jakichś ustawień?

pytam, bo zastanawiam się nad nią. obecnie używam starego Logitecha MX610, który ma 12 programowalnych przycisków, z których można świetnie korzystać (np. w DPP - rewelacja! :grin - co polecam do PSa także.
    niestety mysz jest od 5 lat nieprodukowana, z mojej już schodzi lakier, a jedynie G700 ma 13 programowalnych przycisków.

jedyny problem, który obecnie mnie powstrzymał przed zakupem, to czas pracy na baterii w G700: 1-2 dni (!) - gdy stary MX pracuje spokojnie 6 tygodni na dwóch eneloopach.

nie mam zamiaru nosić ze sobą worka baterii ani ładować akumulatorów co dwa dni (nawet te 6 tygodni bywa czasami... zbyt często ), dlatego pytam o jej pracę na kablu.

ewentualnie jak ktoś ma jakąś inną propozycję myszy - z 10-12 programowalnymi przyciskami - to chętnie posłucham. :cool:
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

mxw
    1) gdy mysz pracuje na kabelku, to czy nadajnik bezprzewodowy można wyciągnąć z USB?
    (chodzi mi o to ile portów USB zajmuje ta myszka, gdy trzeba ją naładować)

2) czy mysz może działać w ogóle bez akumulatora, tzn. tylko i wyłącznie na samym kablu? czy wtedy nie gubi jakichś ustawień?
    ad1. wyciągnąłem nadajnik i działa
    ad2. działa na samym kablu bez akumulatora, ustawień nie zgubiła

Fakt, że tak jak mówisz czas pracy na akumulatorze jest krótki i w moim przypadku wynosi maksymalnie ok. 30 h, więc jest to raczej mysz przewodowa z możliwością pracy bezprzewodowej... tak bym to ujął. Można to uznać jako wadę, aczkolwiek jeśli się pracuje "na miejscu" nie jest to jakaś istotna wada zwłaszcza, że kabel aczkolwiek gruby jest w miarę elastyczny (w porównaniu do tego użytego w Razer Orochi niebo a ziemia, i dłuższy)

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Podstawowym parametrem tabletu musi być napis "WACOM", świadczący o fakcie, że tablet jest tabletem a nie nędzną makietą i popierdółką tabletopodobną. Każdy tablet Wacom będzie dobry, natomiast nadtabletem i tablecim absolutem jest Intuos (niestety, przyjemność jego użytkowania jest kosztowna).

Z wielkością nie należy natomiast przesadzać, szczególnie że początkowa faza konwersji na jedynie słuszny Tabletyzm jest dość trudna i wiele osób ulega zniechęceniu, skazując się na straszliwy los - dlasze posługiwanie się myszą. Do fotoedycji A6 starcza w zupełności.
    Wzorem zółtego forum powinniśmy założyć wątek zbierający złote teksty czornyj'a
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Dopiero zaczyna Awatar nonsense

Domyślnie

Jedyna myszka która przypadła mi do gustu to razer deathadder. Bardzo odbry stosunek jakości do ceny, trzyma się bardzo dobrze. Polecam

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ad1. wyciągnąłem nadajnik i działa
    ad2. działa na samym kablu bez akumulatora, ustawień nie zgubiła
    wielkie dzięki! o to mi chodziło!
    w licznych testach G700 w sieci tego nie udało mi się znaleźć.

Fakt, że tak jak mówisz czas pracy na akumulatorze jest krótki i w moim przypadku wynosi maksymalnie ok. 30 h, więc jest to raczej mysz przewodowa z możliwością pracy bezprzewodowej...
    dokładnie.
    a nie ma tam jakich ustawień, zmniejszenia czułości, zmniejszenia częstotliwości odświeżania tak, aby zwiększyć żywotność??

no qrcze, obecnie są myszy (też logitecha), które pół roku działają na jednym paluszku, więc ta niech działa no choć te trzy tygodnie, no...

kabel aczkolwiek gruby jest w miarę elastyczny (w porównaniu do tego użytego w Razer Orochi niebo a ziemia, i dłuższy)
    chmm, dobrze wiedzieć, ale nie wiem, czy po 5 latach posługiwania się szczurem w wersji sznur-loss da się radę wrócić do wersji kabelkowej.
    pozdro.,
    m.

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

mxw
    a nie ma tam jakich ustawień, zmniejszenia czułości, zmniejszenia częstotliwości odświeżania tak, aby zwiększyć żywotność??

Logitech SetPoint daje możliwość użycia 3 ustawień:
    1. Oszczędzanie energii
    2. Normalna wydajność
    3. Maksymalna wydajność

Ja używam opcji Nr 2.

chmm, dobrze wiedzieć, ale nie wiem, czy po 5 latach posługiwania się szczurem w wersji sznur-loss da się radę wrócić do wersji kabelkowej.
    Myślę, że 5 enelepów definitywnie wyeliminuje potrzebę użycia kabla (1 w myszce, 4 w ładowarce), lub opcja 4 enelopy z przerwą na ładowanie.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów