Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 115

Wątek: Jaka mysz do PSa?

Bywalec Awatar illy
    Miasto
    Tripcity

Domyślnie

Mam Logitech Revolution, ale z jedna rolka (bo po co komu druga) i uznaje to za wypas, szczegolnie microgear. Wczesniej mialem microsoft laser mouse chya 5000 albo 6000, ta jest duzo wygodniejsza. Co do precyzji, nie narzekam. DO tego jest w myszce schowek na nadajnkik usb, wiec mozna tez przy laptopie uzywac.
    30D + 50 mm 1.8 II + Sigma 18-50 3.5-5.6 DC + MC Peleng 3.5/8A + SpeedLite 580 IIEX + duuuuza doza fascynacji

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ja mam następującą konfigurację
    - router wifi
    - dwie karty wifi na usb do komputerów stacjonarnych
    - wbudowana karta wifi laptopa FS
    - klawiaturę bezprzewodową
    - myszkę Logitech Revolution VX
    - na dachu budynku dwa piętra nade mną antenę radiowego łącza internetowego
    - dwie inne zewnętrzne sieci radiowe w zasięgu moich komputerów

myszka ma problemy z prawym klikiem, często nie reaguje na przesuwanie, przeskakuje i zachowuje się jakby była uszkodzona. Na przykład aby odblokować klikanie muszę ją podnieść i przenieść w powietrzu kilka cm bez kontaktu z podłożem.

oo taką mam, taką
    http://www.allegro.pl/item343739165_...blue_wawa.html
    Konsultant Logitecha radził mi resetować częstotliwość połączenia, ale nie pomogło. Powiedział, że to nie wina myszki tylko pozostałego sprzętu - no dobra, tylko że to sprzęt markowy i działa OK, dopóki nie podłączę myszki. Kiedy biorę mysz z laptopem to w łóżku mogę pracować, a przy biurku już się kaszani. Podobnie warunki się zmieniają w zależności od tego ile kompów działa.

Być może to specyfika układu mojego domu, ale problem mam i klnę codziennie na myszkę kupioną za 250 PLN.

P.S> BTW, zapomniałbym o ważnej sprawie. Po 4 miesiącach używania myszki owe magiczne pancerne kółko od Revolution się popsuło..
    Mam podobnie:/ Dużo komputerów w domu, łącze radiowe kilka routerow bo jeszcze mam kablowe, brat w pokoju obok ma myszke tracera na radio (działa bez zarzutu), matka dwa pokoje dalej rowniez na blutetooth logitecha ( nie ma aż takich problemów jak ja, być może dlatego, że ma xp) ale tylko moja myszka logitecha wariuje:/ Nie jestem pewna co to za model, zgubiłam opakowanie kosztowała coś ok 170 zł
    o to ta myszka http://www.allegro.pl/item343739165_...blue_wawa.html
    i stwierdzam ze jest g**** :/ gubi połączenie, czasem prawy przycisk nie działa. Opracowałam już chyba ze 4 sposoby przywracania połączenia tej myszce. Czasem rownież nie działa wymiana kodu szyfrujacego (tak sie to jakos nazywa?). Moj ojciec stwierdził, że to najprawdopodbniej wina sterowników (mam Viste) ehh.....dlatego też myślę nad zakupem tabletu tylko jakie parametry powinny przykuć moją uwagę?
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 20-04-2008 o 17:15
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    dlatego też myślę nad zakupem tabletu tylko jakie parametry powinny przykuć moją uwagę?
    Żadne Kup Wacom Bamboo A6 (ten czarny)
    Chyba, że wolisz wydać więcej, wtedy Intuos.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podstawowym parametrem tabletu musi być napis "WACOM", świadczący o fakcie, że tablet jest tabletem a nie nędzną makietą i popierdółką tabletopodobną. Każdy tablet Wacom będzie dobry, natomiast nadtabletem i tablecim absolutem jest Intuos (niestety, przyjemność jego użytkowania jest kosztowna).

Z wielkością nie należy natomiast przesadzać, szczególnie że początkowa faza konwersji na jedynie słuszny Tabletyzm jest dość trudna i wiele osób ulega zniechęceniu, skazując się na straszliwy los - dlasze posługiwanie się myszą. Do fotoedycji A6 starcza w zupełności.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    nadtabletem i tablecim absolutem jest Intuos
    Tablecim absolutem jest Cintiq 21UX. Ta przyjemność to dopiero kosztuje! A wracając na ziemię to A6 do fotoedycji nie tylko wystarcza ale jest wręcz najlepszy. Większy tablet jest do tego celu niewygodny i tylko niepotrzebnie zajmuje cenne miejsce na biurku.

Domyślnie

Witam.
    Nigdy nie korzystalem z tabletu wiec mam pytanko odnosnie tabletu Bamboo (samo Bamboo) - on w porownaniu do wersji Bamboo One (najtanszej) jest panoramiczny - a ja akurat mam monitor 4:3 - czy nie bedzie jakis komplikacji w korzystaniu z niego ?

wbcolor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Mam MX518 - u mnie priorytetem jest mysz do grania, ale do PSa też się świetnie nadaje
    tez mam ta myche i tez na niej gram (sporo ). mialem w dloni juz pare myszek i nigdy nie polece bezprzewodowej bo to jednak inna klasa ( wcale nie gorsza, ale w q3 nie da sie na nich wyrobic;-) ). razer death adder - siwetna mysz, duze mozliwosci wlasnych ustawien, naprawde jak bede zmienial to na death addera. tanie sa a4tech z serii bf- ja za ta kase - naprawde spoko. myszka do ps, a do fpp, to praktycznie to samo, precyzja i pewnosc- ot co najwazniejsze w myszce. bezprzewodowa : nigdy. IHMO mx 518, albo death adder.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    Witam.
    Nigdy nie korzystalem z tabletu wiec mam pytanko odnosnie tabletu Bamboo (samo Bamboo) - on w porownaniu do wersji Bamboo One (najtanszej) jest panoramiczny - a ja akurat mam monitor 4:3 - czy nie bedzie jakis komplikacji w korzystaniu z niego ?
    Mam tak samo jak Ty i nie odczuwam jakichkolwiek komplikacji z tego powodu. Ręka, którą będziesz trzymał piórko sama, podświadomie wprowadzi sobie odpowiednią "korektę" na zmienione proporcje.

Domyślnie

Razer DeathAdder + SteelPad, niby zestaw dla graczy, ale warto, mysz sunie jak po szkle, nio i co kolwiek z napisem wacom
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Razer DeathAdder + SteelPad, niby zestaw dla graczy, ale warto, mysz sunie jak po szkle, nio i co kolwiek z napisem wacom cytujac poprzednikow :d

A ze sie spytam, czemu nie takie cos jak Pentagram O`pen XXL USB, czy Titan i czym sie rozni bamboo one (190) od tego drożzszego (290), po za kolorem.
    Ostatnio edytowane przez bercow ; 20-04-2008 o 23:25 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    A ze sie spytam, czemu nie takie cos jak "Pentagram O`pen XXL USB" i czym sie rozni bamboo one (190) od tego drożzszego (290), po za kolorem.
    Moze zacznijmy od tego, ze Wacom wymyslil i opatentowal tablety. Wszystkie inne firmy produkuja jakas namiastke tego co Wacom. Dostajemy tanszy ale sporo gorszy produkt z bateriami w rysiku

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów