Moze dla komfortu, moze zasady ja myszke zmieniac co serie, okolo pol roku, czasem krocej, teraz mam Lachesis, wczesniej DeathAdder tez Razera, i hmm chyba bym do starej nie wrocil.
Moze dla komfortu, moze zasady ja myszke zmieniac co serie, okolo pol roku, czasem krocej, teraz mam Lachesis, wczesniej DeathAdder tez Razera, i hmm chyba bym do starej nie wrocil.
Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSMdzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D
Pewnie dla wielu to oczywista oczywistosc ale zamiast myszy lepszy tablet. Kupilem tydzien temu i jestem zachwycony. Teraz edycja zdjec stala sie przyjemnoscia.
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
Również kupiłem tablet i potwierdzam że w tej chwili jest niesamowicie wygodnie.
Doszło do tego że żona odłączyła myszkę bo stała sie zbędna przy zwyczajnym obsługiwaniu okienek.
No moze z tym odlanczaniem myszki to lekka przesada, ale do PS najlepszy jest tablet, a nie mysz.
EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX
Do PS znacznie lepszy jest tablet. Mam od niedawna bamboo i już doceniłem zalety. Jakoś myszka nie daje mi tej precyzji.
Zwłaszcza, że należe do tych co piszą lewą ręką (chociaż mysz obsługuję prawą) i w ten sposób odciążam prawą, czującą już zmęczenie, łapkę :-)
Mogę także "jechać" na dwie ręce - piórko w lewej, mysz w prawej![]()
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Tu sie zgodze z VanMurderem... Czesto stosuje to narzedzie i mimo ze kozystam z tabletu to obsluga liquify naprawde wydaje mi sie wygodniejsza za pomoca myszki...
pozdrawiam
To zależy VanMurder od przyzwyczajenia. Używanie tabletu zamiast myszki ma też swoje minusy. Dla mnie one sa mało istotne dlatego kożystam z tabletu![]()
W sumie to mi sie wydaje ze to kwestia mojej leworecznosci ;] i myszke mam pod prawicą a rysik pod lewica... i wszystko jakos tak sprawniej idzie ;]