Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 115

Wątek: Jaka mysz do PSa?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Ale po co płacić 150 zł za mysz na kablu, skoro można mieć podobną za 70 zł?
    Jest na to pewne znane juz powiedzenie. "Prawie" robi wielką różnicę 8) .

A co do mojego podpisu, to nie przesadzasz?
    Nie, zwykłe porównanie ceny porządnej myszki do pieniędzy wydanych na inny sprzęt.
    Nie jesteś nadwrażliwy?
    Czy pieniądze wydawane na sprzęt (foto, video, kino domowe, muzyczny, komputerowy, samochód) muszą być tematem tabu czy jakiegoś dziwnego wstydu że już nie można takiego porównania do stopki zrobić?

Jeśli myszka ma być porządna i posłużyć wiele lat to cena 70 czy 140 to żadna różnica. Podobnie dziwią mnie pytania czy kupić filtr za 150 czy za 200 zł do eLek za 3-6 tys zł .
    I bez obaw - ja też nadal raty za swój sprzęt spłacam , i foto i komputerowy .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jest na to pewne znane juz powiedzenie. "Prawie" robi wielką różnicę 8) .

Nie, zwykłe porównanie ceny porządnej myszki do pieniędzy wydanych na inny sprzęt.
    Nie jesteś nadwrażliwy?
    Czy pieniądze wydawane na sprzęt (foto, video, kino domowe, muzyczny, komputerowy, samochód) muszą być tematem tabu czy jakiegoś dziwnego wstydu że już nie można takiego porównania do stopki zrobić?

Jeśli myszka ma być porządna i posłużyć wiele lat to cena 70 czy 140 to żadna różnica. Podobnie dziwią mnie pytania czy kupić filtr za 150 czy za 200 zł do eLek za 3-6 tys zł .
    I bez obaw - ja też nadal raty za swój sprzęt spłacam , i foto i komputerowy .

Przewrażliwoiony?
    Nie wydaje mi się.
    Mam wrażenie, że mój sprzęt jest kiepski i mało wart.
    Co do porównania z filtrami ,to ja się do końca nie zgodzę.
    Filtr ma chronić coś co kosztuje 5 tyś. zł, a mysz ma tylko jeździć po blacie i służyć jako wskaźnik + czasem pomóc w obróbce fotki (ale do tego lepszy tablet).

Ja do niedawna też wyznawałem podobną zasadę-lepiej kupić raz, a porządnie, ale niestety, przez tą zasadę przez długi, długi czas nie mogłem nic kupić

Logitech na sprzęt laserowy i chyba optyczny też daje 3 lata gwarancji, A4tech-2 lata.
    Więc nawet jeśli po tych 2 latach się zepsuje, to taniej mnie wyjdzie kupno nowej, niż cały czas tego 1 logitecha.

Ale nie ma co roztrząsać, bo to spór typu "czy warto używać UV", w którym zawsze znajdzie się ktoś z odmiennym zdaniem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Mam wrażenie, że mój sprzęt jest kiepski i mało wart.
    Policz sobie ile kosztował i porównaj do ceny myszki/filtra/itp akcesoriów. I tyle. O nic więcej mi w tym porównaniu nie chodziło, a na pewno nie o Twoje wrażenia co do jego kiepskości/wartości .

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

przyznam, że pod wpływem wątku kupiłem 518mx i zwykly logitech stał się taki jakiś niewygodny . Wczoraj miałem w ręku bezprzewodową VX Laser Revolution i po godzinie użytkowania nasuwa się stwierdzenie, że brakuje jej trochę do 518mx

Dopiero zaczyna Awatar -MM-
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Kolega przyniósł wczoraj do pracy tablet graficzny WACOM BAMBOO.
    Kupił w promocji w Vobisie, dla zainteresowanych link: http://sklep.vobis.pl/oferta/manipul...om_bamboo.aspx
    Chwilę się pobawiłem i zachwycony jestem jego możliwościami.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Ja polecam Logitech MX 1000 Laser, bezprzewodowa, stacja dokująca z ładowarką akumulatorów w jednym, dopracowana do perfekcji pod każdym względęm.

Przyrosła mi do ręki...

Uzależniony

Domyślnie

Również serdecznie polecam produkty Logitecha - obecnie mam już którąś z rzędu myszkę tej firmy - dokładnie to MX Revolution. Poprzednio MX700, 1000. To naprawdę zakup na lata i jeśli finanse pozwalają nie warto się zastanawiać - wszkże to sprzęt z którym mamy najbliższy kontakt i tutaj jakość, wygoda obsługi, ergonomia ma pierwszorzędne znaczenie !!
    Na plus najnowszej konstrukcji mogę wymienić jeszcze lepsze wyprofilowanie i ergonomię w porównaniu do mx1000laser - jest jeszcze bardziej "pękata i brzuchata", dzięki czemu lepiej leży w dużych, męskich dłoniach.
    Co najważniejsze - przy powolnym ruchu starszymi modelami można było bardzo wyraźnie odczuć skoki kursora o 2-3px na boki. W Rev jest naprawdę świetnie - perfekcja pod każdym względem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Logitech G5 i wszystko jasne - ze sznurem na którym poddusić się można gdyby coś w ps-ie sie wychodziło. Po odzyskaniu przytomności mysz nadal będzie cieszyć swoją kulturą pracy a pomysły nowe do głowy przyjdą wraz z napływem świeżej krwi do mózgu

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    To naprawdę zakup na lata i jeśli finanse pozwalają nie warto się zastanawiać -
    Może i na lata, ale chyba ciągle coś z nimi nie tak, skoro...
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    obecnie mam już którąś z rzędu myszkę tej firmy - dokładnie to MX Revolution. .
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Z bezprzewodowych myszek najdokladniejsza jest g7. Swojego czasu gralem "zawodowo" w jedna smieszna gre fpp i to byla jedyna myszka ktora sie w takim zastosowaniu sprawdzala, na innych bywaly problemy z akceleracja wsteczna i podobnymi atrakcjami. Nie wiem jak to sie przeklada na prace z ps ale jesli ktos uzywa niskich czulosci to powinien wziac to pod uwage.

A o awaryjnosci logitechow ostatnio jest glosno, g5 czesto maja problemy ze wspolpraca z niektorymi plytami glownymi, rolki wyrabiaja sie po kilku miesiacach. Wg mnie ostatni pewny model tej firmy to mx518

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów