Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 115

Wątek: Jaka mysz do PSa?

Domyślnie

2 tygodnie temu miałem podobny problem co do myszy.
    Potrzebowałem mysz do gier i do PS'a.

Oczywiście, wszyscy zachwalali MX Rev.
    Myszka fajna, wygodna-ale za to wielka.
    Mimo, iż mam dużą rękę i mysz mi pasowała (nie licząc drugiej rolki pod kciukiem, która mnie denerwowała) myszka bardzo fajna.
    Ale niestety-za droga.

Mam już tablet, więc postanowiłem kupić coś tańszego.

Myślałem o Logitech'u MX 518, G5 i innych.
    Ale przeczytałem, że do gierek myszki bezprzewodowe są kiepskie, a MX 518 jest trochę za droga.

Wybrałem więc mysz A4tech'a XL-750BF.
    Myszka wygodna, dobrze leży mi w dłoni (a dłonie mam naprawdę duże) i bardzo fajnie wygląda.

Z "-" to na pewno kabel, ale to nie do końca "-".
    Druga rzecz, to fakt, iż czułość myszy można zmieniać tylko w 1 stronę, tzn. do góry, czyli nie da się przeskoczyć z 1200 dpi na 800 dpi.
    Trzeba prze klikać cały zakres, żeby wrócić do wybranej czułości.

Poza tym, mysz sprawuje się wyśmienicie.
    Nie zacina się podczas grania w FPS'y.
    Do grafiki też jest bardzo dobrze, gdyż jest dokładna i wygodna.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    a MX 518 jest trochę za droga.
    Patrząc na zawartość podpisu - dziwny argument...
    ~140zł to nie majątek = jeden porządny filtr.

Domyślnie

hmm, co do DeathAdder ktorego ja posiadam to kabel jest plusem, nie ograniczona och ruchow, a przyspiesza transmisje (1ms), normalnie jak juz w razerze pozlacana koncowka, 1800dpi regulacja gora dol, dodatkowo czulosc pion i poziom, dosyc dobre sterowniki, upgrade firmware, wszystkie przyciki programowalne, a wiec boczny moze robic za [shift]+[ctrl]=[s], czy kto co tam chce, nio i teflonowe slizgacze

Ja mam osobiscie nie mam duzej lapy, a mysz sie w niej bez problemu miesci, jest duza, ale wygodna, nie swieci po oczach, a swiato i tak mozna wylaczyc.

Jak Log to seria G (podobno, nie macalem), do razera mialem 3, teraz zbieram na Copperhead (2000dpi), ale jak ktos chce jeszcze wiecej, jest takie cudo jak LACHESIS (4000dpi), tylko ze moje 1800 to 1,5cm myszka i caly ekran, mimo to nie ma problemow z strzelowaniem w CS, oczywiscie CS 1.6 :P

Koszt juz od 130zl
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Patrząc na zawartość podpisu - dziwny argument...
    ~140zł to nie majątek = jeden porządny filtr.
    Ale po co płacić 150 zł za mysz na kablu, skoro można mieć podobną za 70 zł?
    I powiem szczerze, nie sądzę, żeby mysz A4tech'a zbytnio ustępowała G5, mimo iż jest o połowę tańsza.

Ja przesiadłem się z laserowo-optycznego Logitecha na tą z kablem, bo bezprzewodówki nie nadają się do grania.

A co do mojego podpisu, to nie przesadzasz?
    U ciebie to może i tak, ale ja jeszcze spłacam raty za swoją D70s, która ledwo zipie i niedługa całkiem padnie.

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

mam drugiego kompa w ktorym jest akurat podrobka Logitecha VX Revolution od A4tech'a i prznam ze w zaden sposob nie odpowiada oryginalowi. jest za ciezka, przy dluzszej pracy material z ktorego jest zrobiona daje o sobie znac i ogolnie wrazenie niezbyt pozytywne (czulosc w miare ok ale zmiana czulosci jest tylko za pomoca softu - pomimo tego ze przyciski sa na myszy - gdzie logitech ma sprzetowa i nie potrzebuje zadnego softu do zmiany czulosci w locie)

jak wzialem w reke mysz logitech'a to od razu widac w co poszla ta cala kasa, ja za myszke zaplacilem jeszcze za czasow cen powyzej 200pln (dla dokladnosci - MX518) a teraz jest wrecz tania jak barszcz.

w swojej historii z komputerami przerobilem mnostwo gryzoni i dopiero MX518 wytrzymal dluzej niz rok i nie zapowiada sie zeby sie szybko poddala.

mini21 - pomysl kiedy ci ta myszka padnie i bedziesz musial kupic nowa, moze wtedy bedzie warto zainwestowac w bardziej solidny sprzet.
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Domyślnie

Nie twierdzę, że nie.
    Teraz, gdy w gierki praktycznie już nie gram, a do PS'uja używam tabletu, kupowanie myszy za 300 zł jest dla mnie bez sensu.

5 lat miałem (a raczej mam) Logitech'a Cordless Optical, gdy go kupowałem zapłaciłem ponad 300 zł, ale działa do tej pory, tylko do gierek trochę kiepski.

A4tech polepszył się, kiedyś robił straszne g..... teraz, moim zdaniem jest już dużo lepiej.

I nie mam zamiaru bronić A4tech'a bo nie mam powodu, tylko, że za cenę Logitecha G5 będę miał 2 czy 3 A4tech'y i to jest dla mnie atut.
    Teraz wolę zbierać kasę na nowe body, niż wydawać na myszkę.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    [...]Teraz wolę zbierać kasę na nowe body[...]
    Zmieniasz system?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Zmieniasz system?
    Tak, z Nikona na Nikusia
    Nie, systemu nie zmieniam.
    Za dużo by mnie to kosztowało (obiektywy, lampa itp.), ale w D70s padła mi już lampa wbudowana i wejście od wężyka spustowego (miałem tam podłączony kabel łączący body z gripem).

We wrześniu moje body kończy 2 latka i czas je chyba wysłać na emeryturkę.

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Niestety mysz applowska szybko sie psuje. Mam na mysli kuleczke.
    W ciagu dwoch lat juz druga przestala dzialac, dlatego-pomimo kosmicznego wygladu-zamawiam MX Revolution.
    Ja sie wtrace w tamacie trwalosci.
    Uzwam codziennie od 7-8 lat modelu MX500. Dopiero od niedawna przycisk pod kolkiem reaguje z opoznieniem. Mam pod nim zaprogramowane CTRL+C i uzywam intensywnie. Wygrzebie f-re za te mysz i sprawdze 10 letnia gwarancje jaka dal wtedy Logitech.
    Mam nadzieje, ze ich nowe MX'y sa tak samo wytrzymale.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja mam myszkę z czerwonym światełkiem pod spodem, jakiejś nieznanej firmy - kupiłam za 4 dychy w supermarkecie. Działa świetnie już 2 lata, mimo wielokrotnego występowania w roli ofiary kocich wojen domowych i pogryzionego przez koty ogona

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów