Zastanawiam sie nad zmianą myszki na coś dokładnego, poręcznego co sprawdzi się przy obróbce fotografii w Photoshopie.
Może używacie czegoś ciekawego co możecie polecić?
Zastanawiam sie nad zmianą myszki na coś dokładnego, poręcznego co sprawdzi się przy obróbce fotografii w Photoshopie.
Może używacie czegoś ciekawego co możecie polecić?
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
moze tablet? a jesli tablet to tylko wacoma
bardzo fajna sprawa. mam od niedawna i robie wszystko duzo szybciej niz myszka nie wspominajac o precyzji i reakcji na sile nacisku.
niestety tablety sa drozsze od myszek![]()
Może zamiast inwestować jakąś specjalistyczną myszkę do PS'a, jeśli taka istnieje, to lepiej byłoby kupić tablet. Tablety Wacom size: A6 powinno na dobry początek wystarczyć...
Regulamin pkt 8
Mam i tablet i myszke i koledzy mają racje ze do obrobki lepiej nadaje sie tablet kwestia tego ze do długopisu sie przyzwyczajasz całe zycie i masz z nim więksż wprawe tak jak to jest z rysikiem w tablecie natomiast co do myszki ktorej wole jednak urzywac przy jakichs mniejszych robotkach to przekonałem sie ze chyba lepsze i precyzyjniejsze są przewodowe ja osobiście urzywam Microsoft IntelliMouse Explorer 4 i jak narazie na nic bym jej innego nie zamienił![]()
pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...
Wacom tablet + MightyMouse i gwarantuje że nic do szczecia wicej nie potrzeba, no może trochę wprawy z tabletem...
pozdrawiam
logitech mx518 - teoretycznie mysz dla graczy ale... - ma regulacje czulosci w przyciskach na myszy, pomaga kiedy nie chcesz malym ruchem maznac polekranu a tylko kilka pikseli (ale wtedy jedziesz mycha po calym blacie)
naturalnie tez tablet (mialem pentagrama quadpen ale zainstalowalem viste i juz nie dziala), szykuje sie na zakup wacom bamboo (do podstawowej obrobki styknie)
Ostatnio edytowane przez werek ; 08-02-2008 o 09:24 Powód: wstawienie linku
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
Ja polecam Logitech MX 1000 Laser, bezprzewodowa, stacja dokująca z ładowarką akumulatorów w jednym, dopracowana do perfekcji pod każdym względęm.