Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Wątek: 40D - AF - co za dużo to nie zdrowo?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Czasami wolę nie czytać takich wątków, bo chyba jestem nienormalny . Jak to możliwe, że mając już 5-ty a może 6-ty korpus (szkieł nie liczę), nigdy nie miałem a ni BF ani FF? Co gorsza korpusów nigdy nie przebieram, tylko biorę pierwsze z brzegu (teoretycznie mółbym sprawdzać ze szkłami, które posiadam).
    Bo robisz za duzo zdjec, za malo testow :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A tak trochę OT - bo poczytałem i ludzie mówią żeby w tym tamronie ustawiac ostrośc na 50mm i zjeżdżac na 17... Tak się zastanawiam czy to ma sens?
    Ma sens. Ten Tamron jest obektywem parafokalnym, czyli nie zmienia plaszczyzny ostrosci przy zmianie ogniskowej (odsylam do wiki). Mam Tamiego 17-50 i to dziala.

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    W końcu obiektyw przy ogniskowaniu się wydłuża czyli zmienai się odległośc od przedniej soczewki i w ogóle ustawienie soczewek względem siebie więc czy taki zabieg nie jest bez sensu?
    Odleglosc do obiektu liczy sie od plaszczyzny filmu/matrycy, a ta odleglosc nie ulega zmianie przy "zoomowaniu".
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 28-02-2008 o 15:47
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logger Zobacz posta
    Co zrobiliście ze swoimi Sigmami? Ja ma swoją na gwarancji i serwisant SIGMY powiedział żebym przysłał body z obiektywem to mi go dopasują do body. Byłem wczoraj na Żytniej i technik po sprawdzeniu stwierdził że z moim 40D jest wszystko dobrze (no raczej powiedział że na upartego można by było coś tam dotknąć ale to dosłownie milimetr). Co o tym sądzicie??? Dodam że aparat mam z US więc regulacja na gwarancji odpada. Zdziwiłem się że nie chcieli zarobić i powiedzieć że coś tam poprawili
    Jesli chodzi o serwis Sigmy to ja mam dobre zdanie. Opisywalem w innym watku, jak poslalem 40D i Sigme 150/2.8 do kalibracji i zrobili cacy. Oczywiscie zrobili obiektyw, puszki nie ruszyli. Trwalo to chyba z 10 dni ale po FF ani sladu.
    .

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów