Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Wątek: 40D - AF - co za dużo to nie zdrowo?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Jak kupiłem 40d od razu zacząłem tresować i okazało się ze mam FF jakieś 4-5mm na teście z 50mm 1,8 podobnie wychodził ff na 700-200/2,8 ale ponieważ nie mogłem sie rozstać z aparatem bo miałem robotę zrobiłem jakieś 2000 zdjęć ze świadomością że mogą być lekko do przodu.
    Gdy po tym czasie zrobiłem znowu testy okazało sie że wszystko jest w punkt.
    Nawet statystyczny błąd AF nie chce wyjść.
    Może te typy tak maja i muszą jak dobry samochód sie trochę dotrzeć.
    Zobaczymy co będzie jak zrobię 10000.
    Mam nadzieje że sie nic nie zmieni.
    PS
    W tych zdjęciach co zrobiłem rzadko mi sie zdarzyło dojrzeć FF a zleceniodawcy go nie widzieli wcale
    Czy my od puszek nie chcemy dokładności laserowych mierników?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czasami wolę nie czytać takich wątków, bo chyba jestem nienormalny . Jak to możliwe, że mając już 5-ty a może 6-ty korpus (szkieł nie liczę), nigdy nie miałem a ni BF ani FF? Co gorsza korpusów nigdy nie przebieram, tylko biorę pierwsze z brzegu (teoretycznie mółbym sprawdzać ze szkłami, które posiadam).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Czasami wolę nie czytać takich wątków, bo chyba jestem nienormalny . Jak to możliwe, że mając już 5-ty a może 6-ty korpus (szkieł nie liczę), nigdy nie miałem a ni BF ani FF? Co gorsza korpusów nigdy nie przebieram, tylko biorę pierwsze z brzegu (teoretycznie mółbym sprawdzać ze szkłami, które posiadam).
    Bo robisz za duzo zdjec, za malo testow :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów