Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: 40D - AF - co za dużo to nie zdrowo?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar logger

Domyślnie

Sluchajcie ja mam taki przypadek że z moim 40D i Sigmą mam mały BF. Natomiast jak podpinam starego KITa od analogowej 300 jest wszystko dobrze. Zastanawiam się gdzie jest problem czy w body czy w Sigmie. Czy ktoś z kolegów mieszkających w Warszawie i mających kilka innych szkiełek chciałby się ze mna spotkać na małe testy. Chciałbym sprawdzić swoje body z innymi szkłami.
    Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 EX DC | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Raczej Sigmy.
    Jak miałem 10D i później 20D to jakiej Sigmy bym nie podpiął to miałem mniej lub bardziej widoczny FF lub BF (np 18-50 3.5-5.6, dwie wersje 70-300, 175-500, 20 1.8).

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Raczej Sigmy.
    Jak miałem 10D i później 20D to jakiej Sigmy bym nie podpiął to miałem mniej lub bardziej widoczny FF lub BF (np 18-50 3.5-5.6, dwie wersje 70-300, 175-500, 20 1.8).
    prawda, prawda SIGMY miały jakiś niedowład wrodzony :P, miałem 24-70 2,8 DG to na szerokim FF miała prawie 2 cm !!! i jak tu focić
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Coś już napisał Awatar logger

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    prawda, prawda SIGMY miały jakiś niedowład wrodzony :P, miałem 24-70 2,8 DG to na szerokim FF miała prawie 2 cm !!! i jak tu focić
    Co zrobiliście ze swoimi Sigmami? Ja ma swoją na gwarancji i serwisant SIGMY powiedział żebym przysłał body z obiektywem to mi go dopasują do body. Byłem wczoraj na Żytniej i technik po sprawdzeniu stwierdził że z moim 40D jest wszystko dobrze (no raczej powiedział że na upartego można by było coś tam dotknąć ale to dosłownie milimetr). Co o tym sądzicie??? Dodam że aparat mam z US więc regulacja na gwarancji odpada. Zdziwiłem się że nie chcieli zarobić i powiedzieć że coś tam poprawili
    Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 EX DC | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logger Zobacz posta
    Byłem wczoraj na Żytniej i ...... Zdziwiłem się że nie chcieli zarobić i powiedzieć że coś tam poprawili
    Czyzby Zytnia sie poprawiala?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logger Zobacz posta
    Co zrobiliście ze swoimi Sigmami? Ja ma swoją na gwarancji i serwisant SIGMY powiedział żebym przysłał body z obiektywem to mi go dopasują do body. Byłem wczoraj na Żytniej i technik po sprawdzeniu stwierdził że z moim 40D jest wszystko dobrze (no raczej powiedział że na upartego można by było coś tam dotknąć ale to dosłownie milimetr). Co o tym sądzicie??? Dodam że aparat mam z US więc regulacja na gwarancji odpada. Zdziwiłem się że nie chcieli zarobić i powiedzieć że coś tam poprawili
    Jesli chodzi o serwis Sigmy to ja mam dobre zdanie. Opisywalem w innym watku, jak poslalem 40D i Sigme 150/2.8 do kalibracji i zrobili cacy. Oczywiscie zrobili obiektyw, puszki nie ruszyli. Trwalo to chyba z 10 dni ale po FF ani sladu.
    .

Uprawnienia umieszczania postów