Oczywiście chodziło o MB. Wielkie mi halo![]()
A właśnie.. Vitez, ten czytnik, który mi poleciłeś to chyba jedna z najszybszych zabawek w sklepach. Nadal nie znalazłem u znajomych niczego szybszego. Sęk w tym, że tego czytnika nigdzie nie ma, kilku kumpli chciało kupić i nie znaleźliśmy.
Jarek
Co do sprzętu to przyleci do mnie z USA i będzie mnie kosztował 4300 zł 40D +28-135 i 580EX II -czyli dużo taniej niż na terenie RP (czego nie kumam) wredna polityka cenowa .
A co do kolegów -zbaczacie z tematu-bez obrazy (ale wy to rodzina a ja obcy).
Pozdrawiam.
miałem ten sam dylemat, ale po przejrzeniu kilku testów, innych artykułów na temat tych kart i ogólnie testów własnych na kartach odpowiedź była jednoznaczna: extreme III + niebieska hama all in one za 3 lub 4 dyszki.
Aktualnie mam III-kę 2 GB. Miałem zamiar przesiąść się wraz z 40-stką na IV 4GB. Jednak po przeczytaniu poniższego stwierdzam, że w cenie tej IV-ki 4G, wole III 8GB i nic na tym nie stracę.
http://fotografuj.pl/Article/Test_Sa...karty_CF/id/96
350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II
aquanta, dobre rzeczy czytasz. ;>
w praktyce jest identycznie. jeżeli ktoś chce inwestować w IV to niech liczy się też z tym, że trzeba będzie kupić także czytanik sandiska.
Za chwilę Sandisk przechodzi na 43 nanometry. Będą nowe interfejsy zwiazane z technologią MLC. Szykuje się nowy spadek cen.
Ja bym kupił w tej chwili największą trójkę jaka jest - np. 16GB jest już za 460-500 PLN. Toż to dwa lata temu kupiłem za tę cenę 4GB.
W połowie roku bedą nowe Sandiski 16GB i 32GB.
350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,
Pewnie robisz tylko w .jpg?
Zgodnie z prawem Moora, ceny spadają o połowę (pojemności rosną 2x) co dwa lata. Za następne dwa zostaniesz z bezwartościowymi chipami, bo pixele rosną w podobny sposób.A tak byłbys tylko jeden sezon do tyłu.
Kupujcie największe pojemności na jakie was stać. Nie rozmieniajcie się na drobne. Nadchodzi znowu spadek cen i zmiany w standardach.![]()
Szkoda, że w kamerach HD odchodzą od CF na rzecz swoich standardów kart SD i MS.
350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,