Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Ultra czy Extrim III ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    bosz, 20 kilobitów trąci starymi dobrymi czasami
    Lepiej?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Lepiej?
    Oczywiście chodziło o MB. Wielkie mi halo
    A właśnie.. Vitez, ten czytnik, który mi poleciłeś to chyba jedna z najszybszych zabawek w sklepach. Nadal nie znalazłem u znajomych niczego szybszego. Sęk w tym, że tego czytnika nigdzie nie ma, kilku kumpli chciało kupić i nie znaleźliśmy.
    Jarek

shogunfish
    Guest

Domyślnie

Co do sprzętu to przyleci do mnie z USA i będzie mnie kosztował 4300 zł 40D +28-135 i 580EX II -czyli dużo taniej niż na terenie RP (czego nie kumam) wredna polityka cenowa .
    A co do kolegów -zbaczacie z tematu-bez obrazy (ale wy to rodzina a ja obcy).
    Pozdrawiam.

Bywalec

Domyślnie

miałem ten sam dylemat, ale po przejrzeniu kilku testów, innych artykułów na temat tych kart i ogólnie testów własnych na kartach odpowiedź była jednoznaczna: extreme III + niebieska hama all in one za 3 lub 4 dyszki.

Domyślnie

Aktualnie mam III-kę 2 GB. Miałem zamiar przesiąść się wraz z 40-stką na IV 4GB. Jednak po przeczytaniu poniższego stwierdzam, że w cenie tej IV-ki 4G, wole III 8GB i nic na tym nie stracę.
    http://fotografuj.pl/Article/Test_Sa...karty_CF/id/96
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Bywalec

Domyślnie

aquanta, dobre rzeczy czytasz. ;>

w praktyce jest identycznie. jeżeli ktoś chce inwestować w IV to niech liczy się też z tym, że trzeba będzie kupić także czytanik sandiska.

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Za chwilę Sandisk przechodzi na 43 nanometry. Będą nowe interfejsy zwiazane z technologią MLC. Szykuje się nowy spadek cen.
    Ja bym kupił w tej chwili największą trójkę jaka jest - np. 16GB jest już za 460-500 PLN. Toż to dwa lata temu kupiłem za tę cenę 4GB.
    W połowie roku bedą nowe Sandiski 16GB i 32GB.
    350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAZ Zobacz posta
    Za chwilę Sandisk przechodzi na 43 nanometry. Będą nowe interfejsy zwiazane z technologią MLC. Szykuje się nowy spadek cen.
    Ja bym kupił w tej chwili największą trójkę jaka jest - np. 16GB jest już za 460-500 PLN. Toż to dwa lata temu kupiłem za tę cenę 4GB.
    W połowie roku bedą nowe Sandiski 16GB i 32GB.
    a ja bym nie kupił takiej dużej karty ;P 4gb optymalne jest w kilku egzemplarzach
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slouON Zobacz posta
    a ja bym nie kupił takiej dużej karty ;P 4gb optymalne jest w kilku egzemplarzach
    Pewnie robisz tylko w .jpg?

Zgodnie z prawem Moora, ceny spadają o połowę (pojemności rosną 2x) co dwa lata. Za następne dwa zostaniesz z bezwartościowymi chipami, bo pixele rosną w podobny sposób. A tak byłbys tylko jeden sezon do tyłu.
    Kupujcie największe pojemności na jakie was stać. Nie rozmieniajcie się na drobne. Nadchodzi znowu spadek cen i zmiany w standardach.

Szkoda, że w kamerach HD odchodzą od CF na rzecz swoich standardów kart SD i MS.
    350D + grip, EF-S17-85 IS, EF70-200/2.8L IS, 580EX,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAZ Zobacz posta
    Pewnie robisz tylko w .jpg?

Zgodnie z prawem Moora, ceny spadają o połowę (pojemności rosną 2x) co dwa lata. Za następne dwa zostaniesz z bezwartościowymi chipami, bo pixele rosną w podobny sposób. A tak byłbys tylko jeden sezon do tyłu.
    Kupujcie największe pojemności na jakie was stać. Nie rozmieniajcie się na drobne. Nadchodzi znowu spadek cen i zmiany w standardach.

Szkoda, że w kamerach HD odchodzą od CF na rzecz swoich standardów kart SD i MS.
    robie tylko w rawach... ale cenie swoje zdjęcia
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów