Cytat Zamieszczone przez kavoo
Z wieloma osobami (zarowno fotografujacymi jak i nie) na ten temat rozmawialem i stwierdzam, ze w ogromnej wiekszosci ludzie wychowani sa na wizerunku zwierzat widzianych w telewizorze, podreczniku biologii w podstawowce i w ZOO. Jestem niemal pewien, ze ci ludzie w zyciu nie przeszliby np. kilometra po lesnych bagnach i uroczyskach, zeby dostac sie w okolice gniazdowania zurawi Komary by ich zniechecily, nie trzebaby bylo nawet wspominac o przedzieraniu sie przez takie moczary
no tak, faktycznie zapomnialem o tej grypie osob ...ale wydaje mi sie ze to nie sa potencjalni klienci szkiel za 1500$ i milosnicy chodzenia po lasach w towarzystwie komarow

Cytat Zamieszczone przez kavoo
To zalezy o jakich ptakach mowimy, bo wiesz... sa delikatne roznice miedzy "dostepnoscia" sikorki modrej i np. orla przedniego
zdecydowanie ja nie mowilem o golebiach i labedziach ...choc wcale tego nie neguje jak kogos to zadowala to niech sobie pstryka

ja przez 5 dni po kilkanasie godzin dziennie kisze przed kompem :/ wiec takie wypady terenowe sa dla mnie rewelacyjnym oderwaniem i jestem z nich zadowolony nawet jak wracam bez zadnego zdjecia