Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: Obiektyw do ptaków

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Moim zdaniem najlepszy obiektyw do fotografowania ptakow to 400 f/5.6 L (oczywiscie w przyziemnym przedziale cenowym ) Sam mam ogromny apetyt na to szkielko jedyne co mnie powstrzymuje to brak $ :sad:

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Dzioborozce daje sie focic prawie kazdym obiektywem.
    Szkoda, ze dodo wymarly... do nich wystarczylby 17-40/4L

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

@[DoMiNiQuE]: "przyziemnym"? http://www.pstryk.com.pl/opis/60

Ok, ok, wiem ze mozna taniej.

A swoja droga to rozumiem wydawanie takich pieniedzy na sprzet foto jezeli sie zarabia na robieniu zdjec. Wtedy to nie ma sprawy, koszty sie predzej czy pozniej zwroca. Jednak dla amatora bawiacego sie w "pstrykanie", wydatek 5000+ pln na szklo to chyba lekka przesada...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    @[DoMiNiQuE]: "przyziemnym"? http://www.pstryk.com.pl/opis/60

Ok, ok, wiem ze mozna taniej.
    ale mozna i drozej http://www.pstryk.com.pl/opis/63
    niestety fotografowanie ptakow szklem o butelki mija sie z celem i nie przynosci ciekawych efektow

A swoja droga to rozumiem wydawanie takich pieniedzy na sprzet foto jezeli sie zarabia na robieniu zdjec. Wtedy to nie ma sprawy, koszty sie predzej czy pozniej zwroca. Jednak dla amatora bawiacego sie w "pstrykanie", wydatek 5000+ pln na szklo to chyba lekka przesada...
    400/5.6L kosztuje 1000$ wiec cena pstryka bym sie nie sugerowal
    A czy przesada to juz kwestia indywidualna. Ludzie wydaja tyle na glupie telewizory i jakos nikt z tego afery nie robi (pisze glupie bo dla mnie to jest zbedny wynalazek ).

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jednak dla amatora bawiacego sie w "pstrykanie", wydatek 5000+ pln na szklo to chyba lekka przesada...
    Masz racje... ja tez czasami kompletnie nie rozumiem ludzi kupujacych Volvo, BMW czy Mercedesy... przeciez skoro nie zarabiaja na prowadzeniu samochodu, to powinni Matizami i Seicento jezdzic...

Lekka przesada ;-)

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

@[DoMiNiQuE]: "przyziemnym"?
    no wporownaniu do tego to chyba mozna uzyc takiego okreslenia http://www.pstryk.com.pl/opis/59

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Szkoda, ze dodo wymarly... do nich wystarczylby 17-40/4L
    No tak... kolejna sytuacja, za ktora 'podziekowac' mozemy Europejczykom ;-)
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Kraków

Domyślnie

@kavoo: a zebys wiedzial, dla mnie amatora pstrykajacego fotki kupujacego szklo za 5000+ pln mozna porownac do czlowieka ktory kupuje mercedesa zeby jezdzic nim po miescie codziennie do pracy i z powrotem do domu. Jasne ze tak mozna, jasne ze to frajda, jasne ze to szpan i w ogole, ale... tak jak mowilem, IMHO lekka przesada. No ale zgoda, sa ludzie ktorzy nie wiedza co zrobic z pieniedzmi. Ja tam wole zastanowic sie dwa razy przed zakupem i wybrac to co bedzie najlepiej wspolgralo z moimi umiejetnosciami.

Dopiero zaczyna Awatar Canonman
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Zainteresuj się też Jaszmą 300/2,8. Można dostać ją za całkiem fajne pieniądze. Ostrość i kontrast super. Mam ten obiektyw i jestem b.zadowolony. Produkowali go ukraińcy (Arsenal Kijów) na bagnecie nikona, miał być do kiewa. Kupiłem dodatkowo przejściówkę nikon-canon i chodzi rewelka. Cena szkiełka oscyluje w granicach 500pln (mocno używany) - 2000pln (nowy). Możesz też pokusić się o pentacona 300/4 na M-42, też jest niezły. Minusem obu jest to że to manuale. Przy fotoornitologii możesz czasem nie zdąrzyć. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Canonman ; 10-05-2005 o 21:47
    Canon EOS 1D MkII-N, Canon EOS 5D, EF 20/2.8 USM, EF 28/1.8 USM, EF 50/1.8 MkI, EF 100/2.8 L IS USM MACRO, EF 70-200/4 L USM ,Speedlite 550EX, Manfrotto 055 XPROB

Miasto
    Kraków

Domyślnie

A co powiecie na Sigme 70-200 f/2.8 + extender 2x? Wychodzi max 400 z f/5.6
    http://www.pstryk.com.pl/opis/1450

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów