[oklaski]Zamieszczone przez minek
[oklaski]Zamieszczone przez minek
gra i buczy bebop
Też osobiście mi się to nie podoba, zbyt przesadzone bleeehh...Zamieszczone przez bogunow
Lubię używać tej techniki ale bez przesady (zamieszczałem w tym wątku jakieś 2 prace), u niektórych ludzie po przeróbkach wyglądają jak niedomyte brudasy :/ sorry za określenie ale tak mi się kojarzy.
ogolnie mozna by to zpointowac stwierdzeniem, ze draganizer to technika robienia z czlowieka górnika, ktory dopiero co wylazl i nie do konca otrzepal sie z pyłu
i nie nazywal bym tego "technika swiatla" lecz "górniczym mrokiem"
Znacznie ciekawiej jest wypracowac wlasny rozpoznawalny styl..
Dragan juz go osiagnol a klonowanie tego jest malo oryginalne. Za duzo tego w sieci teraz lata..
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Powiedzmy wprost: do Wowy z Donbasu i tak jeszcze daleko ;-)Zamieszczone przez asterix
Czy ja wiem... patrząc na prace Dragana, wcale nie są one takie jak to opisałeś, to ludzie próbując naśladować jego technike doszli właśnie do takich "górniczych" rezultatówZamieszczone przez asterix
ano, mniej wiecej mialem to na mysli..Zamieszczone przez Danon
Dragan zachwycil swoja technika a kopiowanie go znacznie rozminelo sie z jego technika..
Swoja droga to czy akcja draganizer pochodzi od Dragana ? czy jest to moze porpostu czyjas proba osiagniecia jego efektu.. ?
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Draganizer nie jest autorstwa Dragana. Technike Dragana mozna od niego bezposrednio zakupic.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Oczywiście zapomniałem o najważniejszym
W skrócie technika polega na wyodrębnieniu ze zdjęcia pojedynczych elementów i nadanie im lokalnie maksymalnego kontrastu. Do tego oczywiście gradienty z kolorami i gotowe.
Nie wiem jak to robią inni, ja podpatrzyłem na innych zdjęciach jak to wygląda i spróbowałem w taki właśnie sposób.
Jeśli ktoś uzyskuje podobne efekty to chętnie posłucham w jaki sposób to robi.
Plik .psd z Photoshopa CS2 w którym widać jak to zrobiłem.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 20-11-2006 o 21:22
MMM, az slina leci jak sie widzi taki efekt, uwielbiam tak skontrastowane kolory, ale moj cs2 tego nie widzi, wystepuje taki blad "Could not complete your request because an unexpected end-of-file was encountered" o co chodzi ?
EDIT
ok, wszystko dziala,![]()
Ostatnio edytowane przez thorin ; 20-11-2006 o 21:19
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.