Dokładnie. Foto niżej zrobiłem z półsrebrną parasolką.
Z założenia nie miało to być jakieś koszmarne ale "z charakterem" dlatego nie skupiałem się na wydobyciu brzydoty czy grozy.
Hej!
MMM powiedz jak zrobiłeś że tło jest czarne...
Musze przyznać że "studio" jest dla mnie wielką niewadomą...pomożecie świeżakowi?
Pzdr!
P.S draganizer.atn dziwny ten plik...gdzie jest jego miejsce docelowe w PS ?
Ostatnio edytowane przez lokowaty ; 06-12-2006 o 13:37
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki
Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3
martinbartnicki.com
Hej!
Wsadziłem go: Presets pl---->photoshop actions.
Otwieram PS'a oraz zdjęcie i gdzie szukać tej akcji?
Pzdr!
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki
Początkowo zastanawiałem się co kolega miał na myśli? :smile: Czarne tło, czy ramkę?No bo jak inaczej można zrobić czarne tło? Wstawić czerwone?
Swoją drogą, zapodaj MMM fotkę wyjściową - tak dla podglądu
Źródło informacji PS'owych stanowi dla Ciebie książka Kelbiego? Czy coś innego?
Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3
martinbartnicki.com
[QUOTE=Zielony;251953]Początkowo zastanawiałem się co kolega miał na myśli? :smile: Czarne tło, czy ramkę?No bo jak inaczej można zrobić czarne tło? Wstawić czerwone?
QUOTE]
Zielony ale kolega wyraźnie napisał że uzył a nie wstawił, jak również w dalszej części wypowiedzi wyjaśnia że aby tła nie doświetlić podczas robienia zdjecia modela należy ustawić odpowiednio daleko. Chyba jednak nie do końca zrozumiałeś.![]()
ostatnio pobawiłem się i zrobiłem coś takiego:
jestem ciekaw czy w dobrą strone idę?? czy to przypomina ten efekt