Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: O „kitowym” makro

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzdyll
    Echh, nie uparłem, ale po prostu z powodów finansowych nie zakładam zbyt szybko zakupu innego obiektywu (ot, takie biadolenie gościa, co go nie stać na żadne 100/2.8 ;-) ). Oczywiście rację ma Mac – „za małe pieniądze niestety uzyskuje się małe rezultaty” tylko mnie stać co najwyżej na takowe...
    Przegladnales te linki ktore wkleilem? Mysle ze uwzgledniajac odwroconego kit'a nie ma sensu sie babrac w soczewki... Wcale nie sa tanie a efekty sa zwykle marne... W miare ostro na srodku a dookola "bida z nyndza"... Skali odwzorowania pewnie tez takiej nie uzyskasz. Lepiej chyba odkladac na dobre szklo... W czasie zbierania na cos akurat bedziesz mogl sie pobawic w focenie kitem tego, co nie zawsze widac
    Ja tam tez mysle ze mnie nie stac na setke makro Ale mysle tez ze pakowanie pieniedzy w nie dokonca udane akcesoria nie ma sensu... Zdecydowanie predzej kupie prawdziwy obiektyw makro, nawet ruski, jak jak bede inwestowal w jakies polsrodki "byle taniej". Tez mialem na poczatku chec na soczewki... Nie kupilem... Nikt nie byl ich w stanie doradzic jako cos z czego mozna byc zadowolonym. W wiekszosci bylo to mocno przejsciowe uzytkowanie... Nawet niektorzy szybciej sie ich pozbyli jak kupili...

Pamietaj... Oszczedni placa dwa razy... Mozna kupic raz a dobrze, a mozna kupic dwa razy tanie G i dalej bedzie zle...

Btw... Skala odwzorowania z "odwrotnego kita" jest super. Duzo duzo lepsza jak z przykladana piecdziesiatka. Juz nie ma nedznego kolka na srodku. Mozna powiedziec ze piecdziesiatka nie ma startu No i jakosc tez raczej lepsza... Ciemno troche przy malych dziurach, ale dobra latarka i lampa i jest ok... Efekt swietny. Musze sobie jeszcze jakis pierscien zorganizowac do body
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 04-05-2005 o 03:36
    ...

Uprawnienia umieszczania postów