ogolnie pomysl mi sie podoba ale..jest troche za ciemne mysle ze lepszy klimat bylby jakby osoba modlaca "wyszla" z cienia tzn zeby byla lepiej wiodoczna bo tak naprawde zlewa sie z tlem i a cala uwaga skupie sie na krzyzu z Jezusem. to jest moja wizja tego zdjecia. ale pomysl OK
![]()
EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:
a mi właśnie o to chodziło na tym zdjęciu żeby ukazać że to nie człowiek jest najważniejszy tutaj...
W takim wypadku nie ucinałbym krzyża z lewej strony kadru i tak ustawił się z aparatem żeby sylwetka osoby modlącej się była bardziej widoczna - na chwilę obecną zlewa się dosyć mocno z tłem i nie ma efektu
PS. Jedną z oznak nieudanej fotografii jest to że autor musi tłumaczyć co miał na myśli![]()
2. Kryształek Nadziei
powiedzcie mi jedno... co jest nie tak z moimi zdjęciami że nikt (prawie) ich nie chce komentować? tak bardzo do kitu są czy jak? czy może wogóle macie mnie gdzieś?
raczej śpiący tygrys![]()
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
słabe, o niczym